0696. chléb s kyškou


foto: Marsi*Alfik
0696. chléb s kyškou
Anonym
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
130 ml kyšky
1 lžíce octa
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
3 lžičky soli
1 lžička kmínu
180 g hladké mouky
180 g pšeničné chlebové mouky
140 g žitné chlebové mouky
75 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
75 g špaldové mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: budulinka2
696. Chléb s kyškou

Názory čtenářů

budulinka2 24.5. 18:45  

Zadělávala jsem na zkoušku z poloviční dávky ve dvojčeti. Místo kyšky jsem použila domácí kefír a kapku kuléru pro barvu. Je výýýborný.

shineon 24.5. 10:05  

Marsi - nejsi tu jediná, takže ta zpráva nepatřila tobě, takže si dál lez do ... těm, co zneužívají důvěru ostatních...

Marsi 23.5. 20:53  

shineon - nečekala jsem nic a nevím, podle kterého původního receptu tento je, nevím, co se v něm změnilo a kolem Silvestra jsem na pekárny nechodila a upřímně - je mi to fuk. Prostě tu ten recept je, hledala jsem slovo kyška a tak jsem ho udělala, já peču a neřeším autorská práva. Na netu běhá tisíce receptů a jestli někdo má k receptu autorská práva, musí to řešit jak je obvyklé u takových sporů. Ale já chleba kvůli tomu do koše nevyhodím.

shineon 23.5. 20:42  

no co jste čekaly? vždyť to bylo jasně řečeno kolem Silvestra, že se změní trochu množství nebo 1 surovina a hnedka je nový recept a netřeba souhlasu autora

Marsi 23.5. 19:09  

Zbyla mi kyška z jiného receptu a tak jsem hledala, jak jí upotřebit a našla jsem tento recept. Je mi úplně jedno, jak se sem dostal a ani netuším, jestli tu je někde stejný pod jiným názvem, každopádně chlebík se mi povedl a je výborný!
Jedinou změnu jsem měla u žitné celozrnné, protože jsem neměla jemně mletou, ale prostě jen žitnou celozrnnou a u špaldové mouky jsem si nebyla taky jistá druhem, tak jsem nakombinovala část špaldové celozrnné a část špaldové hladké.
Nebylo třeba vůbec dosypávat.

matej911 23.1. 8:07  

Jak jednoduché dostat zpátky recept na stránky - vynechat autora a vyměnit jedno kyselé za jiné kyselé. Dobrá manipulace !!! Laik se diví, odborník žasne !!! Nebo je to obráceně ???

hana** 22.1. 18:00  

Jedno kyselé mléko se nahradí druhým a je tu nový recept,jak vyšitý

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.