1354. housky od Betyyna


foto: Betyyna
1354 housky

Autor: Betyyna
   Hodnocení: 2%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
1 vejce
2 lžíce zralého kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
50 g změklého sádla
2 lžičky soli
2 lžíce bramborové knedle v prášku nebo 1 střední vařená brambora nastrouhaná
100 g pšeničné celozrnné mouky
400 g pšeničné hladké mouky
1/4 čerstvého droždí + troška cukru na posypání droždí nebo 1 lžička sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Betyyna
1354 jako dvě malé veky z půlky těsta

foto: Betyyna
1354 obměna

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.