1352. celozrnné koláčky od kolobezka1.


foto: kolobezka1.
Celozrnné koláčky

Autor: kolobezka1.
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml sójového mléka
90 g rozpuštěného palmového tuku
350 g hladké mouky
150 g mouky z červené pšenice - foto obalu u receptu č. 1298 - (lze použít jakoukoliv směs bílé a celozrnné)
2 lžíce tmavého cukru
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

"tvarohová" nádivka
200 g okary (drť zbylá z výroby sójového mléka)
3 lžíce medu
trošku vanilky (nebo spíš alkoholu, kde je naložená)

povidla
rozmixovat namočené sušené švestky

drobenka
35 g celozrnné mouky z červené pšenice
5 g Maizeny
20 g cukru
2 lžíce slunečnicového oleje
skořice


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat),rozdělíme na cca 20 ks nebo postupně odkrajujeme stejné kousky těsta, které rukama nebo rozvalovacím válečkem roztáhneme tak, abychom mohli dát náplň. Kraje spojíme a vytvoříme bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby nám náplň nevytékala. Spojem dolů je skládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Opatrně promačkáme nejlépe důlkovačem důlky a necháme pod utěrkou kynout. Každou chvilku znovu obnovíme donakynutou prohlubeň.
Pak pomašlujeme mlékem oslazeným marmeládou, do důlku dáme povidla a zasypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 20 minut.
Hotové koláčky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Poznámka:
pokud se koláčky zdají po upečení bledé, zkusit zapnout na minutku gril - ale hlídat!!!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře






Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.