1349. slaninové pečivo kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1349. slaninové pečivo

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 2%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
280 ml vody
500 g pšeničné světlé chlebové mouky
80 g drobně nakrájené a vyškvařené slaniny
necelá 1/2 čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička Lactorexu
1,5 lžičky soli
1 lžičku cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vše necháme zpracovat na program Těsto, kromě vyškvařených kostiček slaniny, které přidáme ke konci hnětení.
Vykynuté těsto propracujeme a umotáme pečivo. Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. Pomašlujeme a posypeme hrubou solí, kmínem.
Pečeme při 170 - 180°C s kastrůlkem vařící vody, ke konci ho vyndáme a zprudka cca 5 minut při 220°C zapečeme.

Poznámka:
Dělala jsem šest velkých housek.
Použila jsem do těsta Lactorex, samozřejmě jde i bez něj.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Soptík1 18.11. 17:18  

Holky, já teď nějaký čas objednávat nebudu a lactorex bych chtěla zaměnit za jiný výrobek, takže pokud seženu něco jiného - lepšího, tak bych vám dala vědět.
Když by měl někdo zájem , tak mi napište a já pak podle počtu lidí objednám. :-)

kvetka.tp 17.11. 19:47  

já jsem hop koupila od Soptík1

vrtělka 15.11. 16:46  

A můžu se zeptat kde se dá ten Lactorex sehnat?Dík

Iwushka 13.11. 20:39  

"dámy" člověk by nevěřil jaké blbosti se dají řešit.
Pokud ho autorka do receptu dala, tak nevídím důvod proč jí to hanit. Je to její recept. Chodí sem snad svéprávní lidé a rozhodnou se sami co tam dají a nedají.

kvetka.tp 12.11. 19:59  

No tak to jsem opravdu netušilla co způsobím, když se přiznám, s hloupým, ale vskutku výborným a poměrně neškodným Lactortexem. Podle mě je to suprový přípravek, protože chleba zůstává chlebem i třetí den. hana**Jinak do pečiva jsem dala jen jednu malou lžičku a houska je ještě dnes jedlá a to leží v chlebníku. Proboha vždyť je to přípravek na pečení, tak proč by se nemohl používat. Mě tedy vyhovuje, jsme jen dva a sníst bochník chleba nebo deset houstek do druhého dne fakt nezvládáme. A jen mimochodem, pokud budu mít Lactorex budu ho přidávat do každého pečení a jestli se to někomu nebude líbit, může péct bez něj.:-)) mějte se hezky

matej911 11.11. 20:46  

Ale jdi ty !!! "Takových" se bát opravdu není třeba. Mám pro strach uděláno. Bála jsem se možná čerta, když jsem byla ještě hooooodně malá, ale to už je sakra dávno. Mám pro strach uděláno. To jen tady vyskakujete vždycky jak čertíci s krabičky, když není něco přesně nalajnovaný. A jestli chceš mít poslední slovo, tak na to klidně reaguj, ale já už jsem tímto tady skončila, nadobro. Howgh

hana** 11.11. 20:42  

vylekaly a zpanikařily...tady si někdo hodně fandí

Anndy 11.11. 20:28  

já psala, že můžu k vám do diskuse? :-)) Vy jste se mi ale vylekaly :-)) Psala jsem, že jsem tady, protože mám přístup do administrace a tak vidím, kde jsou nové příspěvky pod receptama. A že jsme zpanikařily co? A že vím, kde se co děje... jo tak za vaše "kamarádky" já nemůžu.

matej911 11.11. 20:16  

Jenom proto, že mám tu možnost někam nakukovat neznamená, že bych to musela dělat !!!! A potom hrozně tvrdit, že "já nic, já muzikant", že to ti druzí, resp. druhé "práskají", to je jen prachsprosté pokrytectví !!!

hana** 11.11. 19:17  

bohudík mám přístup do administrace Dámy, takže vím, kde se co děje.
?????

Anndy 11.11. 19:13  

Prckova - jsem nepsala, že šmíruju ... ale bohužel se mě vždycky všechno donese, kamarádky nejsou vždycky kamarádkami....

A jo, cenzura asi bude, tohle pod recept nepatří

Prcková 11.11. 18:55  

Anndy
Tak tím bych se moc nechlubila,že chodíš šmírovat,silně to připomíná dobu před rokem 1989.

Anndy 11.11. 18:40  

bohudík mám přístup do administrace Dámy, takže vím, kde se co děje.
Tím, žes dala recept na diskusi, kde učíme a myslím si velice dobře, pekaře péct (ti si pak zakládají uzavřené diskuse, aby mohli už jen tlachat, drbat a mýt hloupé připomínky), tím si dala také svolení k uveřejnění - viz nástěnka diskuse Domácí pekárny.

hana** 11.11. 17:46  

Anndy-taky nejsem překvapená,že ses ozvala právě Ty:-))
Že kvůli Tobě utekly pekařky na uzavřené diskuse,tím se chválíš nebo si stěžuješ?
Je to směšné,jak je tu někdo vynášen do nebe a jiný je za hlupáka a rejpala.
Vymaž prosím mé recepty,k ničemu tu nejsou.

Anndy 11.11. 17:24  

hana** - o cenzuře nic nevím, vlastní názor ale vždy řeknu

Anndy 11.11. 17:23  

jak jsem recept dostala, tak jsem ho sem dala.... kvetka.tp vám mileráda řekne - prozradí, kolik ho do receptu dala, až to budu vědět, dopíšu to.
Ano spousta pekařek s lactorexem peče, taky i kvůli mě utekly (na spoustu uzavřených diskusí), aby mi to nemusely říkat :-))
A že jste tu zrovna vy dvě mě vůbec nepřekvapuje - čím to? :-))

hana** 11.11. 16:14  

Anndy-O hlouposti by se dalo polemizovat.Dá se to péct i bez něj,ale už to není ono.Je to jako bábovka bez prášku do pečiva.Podporavat nic nemusíš,ale cenzura na nějakých stránkách o pečení je nesmysl.Mimochodem,dotaz byl směřován na autorku receptu,kterou tímto zdravím.

Prcková 11.11. 15:04  

Anndy- nevím,proč by to měla být hloupá naážka. S Lactorexem peče spousta holek z pekáren,i když to veřejně nepřiznají a proto kvůli nim by tam množství mohlo být klidně v receptu uvedené.

Anndy 11.11. 14:42  

hana** - hloupá narážka, ale cílená, je mě to jasný.
Je uveden pod receptem v poznámce, protože se dá péct i bez něj a já ho podporovat opravdu nebudu.

hana** 11.11. 13:22  

super!Kolik jsi dala lactorexu a proč není uvedený v receptu?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.