1345. hranický chléb od lebahu


foto: lebahu
č. 1345

Autor: lebahu
   Hodnocení: 97%  


Suroviny:
350 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíci octa
2,5 lžičky soli
200 g pšeničné chlebové mouky
200 g žitné chlebové mouky
200 g hladké mouky
4 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
1 lžička kmínu
1 lžička chlebové koření
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Ošatku použít nejlépe 1,2 kg. Po vyklopení na plech uděláme nožem jemné zářezy. Nemašlujeme, jen jemně oprášíme, ovlažujeme vodou z rozprašovače.
Pečeme při 220°C a pak stáhneme na 180°C a nezapomeneme na kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořilo hodně páry. Díky ní má chléb měkčí kůru.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: jirina27
1345.hranický chléb od lebahu

foto: m1rti
1345. - Hranický chleba

foto: jirina27
1345.Hranický chléb- úprava podle kolobezka1- v řezu

foto: Damina
1345.hranický chléb od lebahu

foto: HanaR
Hranický v řezu

foto: HanaR
Hranický - 1345 v řezu

foto: Kirri
Č.1345 Hranický chleba a č.0737 vdolky od Dagmar M

foto: daffne
1345. hranický chléb - celokvásková úprava od Koloběžky1

foto: jirina27
1345.Hranický chléb- úprava podle kolobezka1

foto: Damina
1345.Hranický chleb od lebahu celokváskový

foto: modrina
1345 Hranický chléb

foto: midarka
Hranický č. 1345 s minimem doždí

foto: Damina
1345.Hranický chleb od lebahu - celokváskový

foto: elki
1345. Hranický chléb

foto: Hejenka
Bagety z těsta č.1345

foto: haicle
1345 Hranický chléb

foto: jirina27
1345.hranický chléb od lebahu

foto: haicle
1345 Hranický chléb

foto: Vivka
1345. Hranický chléb od Lebahu

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
1345. hranický chléb od lebahu

Názory čtenářů

avi74 9.10. 8:22  

Dlouho jsem chléb dělala je se sušeným kváskem. Nyní když už mám ten "pravý" dělám s ním a je snad ještě lepší....

Hejenka 16.7. 9:09  

Tohle je náš nejoblíbenější chleba. Pečeme ho téměř denně jak rychle mizí. Někdy do něj přidám semínka, jindy smaženou cibulku, vločky atd. Dá se dělat s různými přísadami, ale základ je vždy stejný. Vynikající chleba!!!

adelajan 14.7. 15:50  

Můj první chleba pečený v troubě (v simaxu), krásný kulatý bochníček...čeká na zakrojení..:-)))

fojty 16.4. 22:03  

Vynikající, děkuji za recept

zzanzi 9.2. 18:01  

pekla jsem jiz nekolikrat a budu pect dale-nekdy pridam i slunecnicove seminka a nekdy pecu i bez kvasku a vzdy parada-dala jsem 5* a doporucuji-u nas ma veeeeliky uspech diky za receptik 1*

IVČA-SUSOVA 10.11. 17:49  

super! Místo čerstvého kvásku jsem dala 1 lžíci sušeného + 1PL vody

Ivana. 28.8. 13:13  

už přes rok peču jen tento chléb. Dávám ale víc kvásku (rp.098) - 250 g. Droždí pak stačí cca 6 g. Peču v pekárně.

Moniik 17.3. 14:57  

super chlebík u nás velice oblíbený

IVČA-SUSOVA 2.3. 16:37  

PO dluhé době jsem ho znova vyzkoušela a byl super skvělý, opravdu "chlebovitý". Dělala jsem přesně podle receptu, mimo kvásku a proto jsem musela přidat PL vody . 220°C-15min v pekáču + kastrolkem vody pak snížit 180°C -30min už bez kastrůlku s vodou a po 15min potírala vodou :-) díky

Xxx.klarka+Natka 9.1. 18:36  

Tento chleba jsem pekla jako svůj první s kváskem a první pečený v troubě a je naprosto vynikající. Určitě budu dělat častěji.

nametelka 19.9. 21:56  

Dělala jsem přesně podle receptu, jen bez chlebového koření a se sušeným kváskem. Naprosto vynikající! Pekla jsem ho v římáku. Určitě budu dělat častěji.

Mariko 9.8. 12:34  

Naprosto skvělý chlebíček. Budu dělat často! Dávám za jedna a plně si zaslouží pět hvězdiček .

alus.s 7.8. 21:23  

tentokráte jsem si recept malinko upravila, dala jsem 180 ml kys. smetany, zbytek doplnila vodou a 200g hl. mouky nahradila 100g Liva a 100g hl. mouky. Pekla jsem v římáku. Výborný chlebík !!!

kozlovka 15.7. 17:22  

včera jsem dělal tento chlebi , pekla jsem ho v pekarně , musim řict že byl opravdu vyborny , kvasek jsem dala sušeny , vynikajici , doporučuji

itty 13.6. 19:15  

Vynikající chléb, děkuji za recept, peču ho velmi často a všem moc chutná.

Hejenka 2.6. 15:09  

Chlebík je vynikající! Dělala jsem ho v ošatce a pekla v troubě, a také v pečce. V té mi nakynul až k víku, tak jsem příště ubrala kvasnic na 1/4 kostky a bylo to v pohodě.

Safirra 27.4. 19:59  

Chléb je moc dobrý, pekla jsem ho zatím dvakrát a vždycky zmizel ve chvilce. Děkuji za recept.

amazonk@ 6.4. 22:05  

Tento chlebík je opravdu výborný,pekla jsem v římském hrnci a fakt nemá chybu.Kvásek jsem dala sušený,jinak recept zachován.Moc děkuji za SUPER RECEPTÍK !!! Zařazuji mezi oblíbené :-)

lemulka 27.3. 7:37  

Tak chlebík dopadl výborně, dnes budu péct znovu. Díky za skvělý recept

Anella7 20.3. 17:17  

Dnes jsem dělala poprvé z kváskem, v simaxu a je mňamózní.

smrzka 20.3. 9:22  

... robila som ho v DP a nemal chybu - nestihla som ho ani vyfotiť ... :)

lemulka 19.3. 6:32  

Zkouším ho dnes poprvé, doposud jsem neměla odvahu do kvásku. Ale kvásek vypadá zdařile, snad mi nezačne čpět. Nemám zatím, bohužel, chlebové koření, tak se to bude muset obejít bez toho, ale uvidíme jaký bude. Bude to můj druhý pokus o chleba v římském hrnci.

Damina 15.3. 19:54  

Peču ho teď hodně často, rodině moc chutná. Nic není třeba dosypávat a těsto je perfektní. V římském hrnci pečený je opravdu výborný. Díky za recept.

RADOST 5.3. 23:04  

Chutný chleba - pekla jsem v římském hrnci,měl i výbornou kůrku.

zulan 3.3. 12:52  

tak jsem taky zkusila.Je opravdu moc dobrý,akorát mi popraskal.

Tallu 21.2. 8:42  

jeden z nejlepších chlebíků

IVČA-SUSOVA 18.2. 19:21  

Konečně chleba co se dá jíst. Místo čerstvého kvásku jsem dala 1 lžíci sušeného. A pekla v trobě na 200C/50min a pak 180C 30min. A taky jsem ho zapemněla nechat znova vykynout v pekáči :-) před pečením,ale ničemu to nevadilo, krásně křupavá kůrka ,chuť chleba 1*

hekute 17.2. 14:32  

Pekla jsem ho podruhé - nechala přes noc kynout v chladu a ošatce - kvásku nemaje - je jen z droždí a toho bylo jen 1/3 kostky, ráno kynul v kuchyni ještě 4 hodiny než šel do trouby- takže celková doba byla 13 hod- nicméně - chléb chce svůj čas a já mu ho poskytla..je vynikající - recept- i chlebík - jasně

Zabak 7.2. 18:46  

Chlebík je výbornej, zatím nejhezčí který se mi v římském hrnci povedl. Místo hladké mouky jsem dala pšeničnou chlebovou. Moc děkuji za recept.

GeorgiaG 5.2. 8:04  

Chleba je vynikající i z pekárny ! Jen jsem dala místo půlky čtvrt kostky droždí.

Anndy 31.1. 15:48  

Místo čerstvého kvásku jsem dala 1 lžíci sušeného. Těsto kynulo po ukončeném programu Těsto v litinovém hrnci vyložený pečícím papírem asi 1,5 hodiny. Pak jsem 3 x nařízla a pekla jsem ve vyhřáté troubě při 220°C 15 + 15 minut (v troubě otáčím) s poklicí a hrnkem vody na spodním roštu. Mezitím jsem 3 x rosila vlažovkou . Dopékala jsem 10 minut bez poklice při 180°C. Trochu se chytil zespoda.

cinie 29.1. 22:18  

výborný chlebík.....pekla jsem v římském hrnci a krásně naskočil.....chuťově vynikající.....doporučuji

alus.s 10.1. 10:21  

tak jsem zakrojila ještě teplou patku a nemám slov. Ta chuť je vynikající, vždycky jsem si říkala jak je chleba z pekárný výborný ale z římáku prostě nemá chybu. I mýmu víc chutná, z pekošky nějak nemusel.

alus.s 9.1. 17:50  

můj první chlebík v římském hrnci, ještě nevím ani jak chutná ale mám už radost jen z toho jak vypadá :-) Pečeno v el. troubě při 200°C 1 hod 15 min, poté 5 min bez víka. Dala jsem 2 lžičky suš. kvásku.

borovec 1.12. 17:20  

Nám chutnal a povedl se.Měla jsem koupený v DM drogerii sušený kvásek i chlebové koření.Pečený v římském hrnci.

finetta 30.11. 9:52  

mohl byste mi prosím někdo poradit s mým problémem? jakmile použiji kvásek (a je úplně jedno, kolik - stačí i 1 lžíce), tak je to těsto stále takové lepivé a musím přisypávat mouku. ale když mi vykyne v ošatce a já ho dávám opatrně na plech, tak se mi vždycky hned na plechu rozjede. nemohl by mi někdo poradit, kde dělám chybu? děkuji moc

StreLenka 23.11. 11:03  

Byl skvělý, opravdu "chlebovitý". Opravdu záleží na použité mouce, já jsem dala obě chlebové, žitnou tmavou chlebovou...

ovčí.babička 10.11. 17:30  

U nás favorit nebude, je jakoby vekový. U nás máme raději opravdu chlebové... Ale na pomazánky super.

feliberi 10.11. 12:18  

Tak dnes zkouším tento chlebíček, nevím, jak dopadne, ale musela jsem tam přidat dost mouky

vrtělka 8.11. 8:04  

Dobry chlebyk jdem zadělat na další.

Zdvořilka 5.11. 20:07  

u nás vede,místo kvásku jsem dala jen kvásek sušený

budulinka2 5.11. 14:03  

Musela jsem přisypat mouku (asi jsem měla řidší kvásek). A i tak se mi na plechu trochu rozjel. Ale na chuti to neubralo. Je moc dobrý!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.