1326. rohlíky z chlebové mouky s kváskem od ojunka


foto: ojunka
1326. Rohlíky z chlebové mouky s kváskem

Autor: ojunka
   Hodnocení: 28%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml hustého kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
150 ml podmáslí
2 lžičky soli
50 ml olivového oleje
300 g pšeničné hladké chlebové mouky
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
1 lžička medu
2 lžičky drceného kmínu
2 lžíce vloček
2 lžíce slunečnice


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme pouze vodou a poprášíme moukou pro rustikální vzhled, rohlíky jsou pěkně křupavé.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 15 - 20 minut s kastrůlkem s vodou. Po minutě otevřít troubu a nastříkat rozprašovačem na stěny trouby vodu, aby se udělala pára. Opakovat 3 - 4 x.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Ivkalbc
1326.rohlíky s kváskem od ojunka

foto: Želka
1326.

foto: ojunka
1326. jako dalamánky

foto: tissue
č.1326 rohlíky z chlebové mouky s kváskem

foto: Tiama
1326. rohlíky s kváskem

foto: Tiama
záviny z těsta 1326 s kváskem

Názory čtenářů

tissue 24.5. 19:50  

Dneska vyzkoušené jen s kváskem bez droždí,chuťově jsou velmi dobré

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.