1311. pečivo od Želka


foto: Želka
Pečivo č.1311

Autor: Želka
   Hodnocení: 77%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml vody
30 g žitné chlebové mouky
70 g žitné celozrnné mouky
100 g uvařených a nastrouhaných brambor
30 g čerstvého nebo necelé 3 lžičky sušeného droždí
na program Rychlý necháme promíchat.
Pekárnu vypneme a necháme cca 12 hodin odpočívat!
Pak přidáme
200 ml vody
2 lžíce oleje
2 lžíce sádla
500 g hladké mouky
150 g žitné chlebové mouky
2 lžičky kmínu
2,5 lžičky soli
1 lžička cukru
zapneme program Těsto


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 18 dílů a vytvarujeme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: osma
č.1311 - pečivo od Želka

foto: Ivkalbc
1311.pečivo od Želka

foto: hekute
1311 -pečivo od Želka

foto: Tapi
1311.pečivo od Želka

foto: Želka
1311.

foto: Ivkalbc
1311. pečivo od Želka a chlebovič od iv@

foto: Želka
1311.

foto: Želka
1311.

foto: budulinka2
1311. Pečivo od Želka

Názory čtenářů

Majka 15.1. 15:15  

Vynikající pečivo,jedno z nejlepších.

budulinka2 24.10. 17:18  

Dnes jsem vyzkoušela a opravdu výborné těsto. Z poloviny jsem udělala houstičky a z druhé bochníček chleba. Obojí vynikající!!!

iluzionistka 16.3. 18:16  

Moc dobré. Včera jsem dělala a část vody jsem nahradila kefírem. Během večera bylo všechno pryč :-)

Ivkalbc 8.1. 13:07  

Je to jedno z nejlepších těst, co jsem dělala, výsledek vždycky vynikající! A to nechávám "odpočívat" déle, od večera do druhého dne odpoledne, až přijdu z práce... :-)

Tapi 24.10. 20:51  

Je to vynikající pečivo,nechala jsem to v pekárně jenom 5 hodin.Manža moc chválil.

dobrota 9.9. 19:07  

Děvčata jste šikulky,chystám se na ně o víkendu,bude více času.Dneska jsem pekla celozrnné bagety.

hekute 6.9. 22:53  

Také já jsem přidala procenta v hodnocení- já jsem to měla v pekárně dokonce 14 hod .!! Kvásek jsem nepřidávala- ale hladkou mouku světlou jsem vyměnila za hladkou pšeničnou chlebovou + semínka..Pečivo naprosto dokonalé...mňam

Anonym 31.8. 11:48  

Přidal jsem také kvásek, nechal 12hod. a ráno dal na program těsto - krásně kynulo a výsledek senzačně nadýchané a chutné pečivo. Doporučuji a děkuji za recept.

osma 29.8. 19:22  

Pridavam percenta v hodnoteni.Je to vyborne pecivko. Nenechala som sice 12 hod. oddychovat,len 6,ale pridala som este 4PL kvasku a potom to bolo pri kysnuti,ako "hrncek,var".S cestom sa dobre robi a je vyborne.Odporucam.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.