1290. ovocné knedlíky z odpalovaného těsta od budulinka2


foto: budulinka2
1290. Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Autor: budulinka2
   Hodnocení: 52%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 ml mléka
100 g másla
špetka soli
500 g hrubé mouky
3 vejce


Nastavení pekárny:


Postup:
Do pekárny dáme mléko, máslo a sůl - zapneme program Džem / Marmeláda.
Až začnou hnětače míchat, vsypeme mouku a necháme hnětat zhruba 10 - 15 minut, do důkladného zpracování těsta. Poté přendáme těsto do mísy, kde ho necháme asi 15 minut prochladnout. Pak vrátíme zpět do pekárny, zapneme program Dort (případně Rychlý nebo Těstoviny - programy bez předehřevu a pouze hnětení) a přidáváme po jednom vejci. Jakmile byla vejce dobře s těstem spojena, vyndáme těsto na pomoučněnou plochu nebo na silikonový vál (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), zpracujeme v bochánek, rozdělíme na tři díly, uděláme válečky, nakrájíme na stejné dílky a zabalíme do nich jahody (možno jakékoliv ovoce).
Vaříme v osolené vodě asi 10 minut (jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové).
Těsto se vůbec nelepí, není ani potřeba na vále podsypávat moukou.
Odpalované těsto už jedině v pekárně A NIKDY JINAK!!!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: VVaja
1290. Knedlíky z odpalovaného těsta

foto: budulinka2
1290. Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

foto: nera
švestkové knedlíky 1290

foto: budulinka2
1290. Ostružinové knedlíky

foto: budulinka2
1290. Meruňkové odpalované knedlíky

foto: olahr
1290 meruňkové knedlíky

foto: svabe
1290 ovocné knedlíky z odpalovaného těsta od budulinka

foto: Hejenka
1290. Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

foto: midarka
Ovocné knedlíky č. 1290 z odpalovaného těsta od Budulínka2

foto: zulan
1290ovocné knedlíky z odpalovaného těsta od budulinka2

foto: JarkaS
1290. ovocné knedlíky z odpalovaného těsta od budulinka2

foto: zulan
1290 ovocné knedlíky z odpalovaného těsta od bubulinka2

Názory čtenářů

JarkaS 4.9. 15:11  

Dnes jsem vyzkoušela, fakt úžasné těsto, vždycky jsem dělala z odpalovaného ale to se nedá srovnávat

zulan 17.8. 19:00  

Tak jsem dnes zkusila tento recept a musím napsat-úžasné.S těstem se krásně pracovalo a chuťově neměli knedlíky chybu.Všem moc chutnalo,budu dělat častěji.

marse22 1.9. 16:27  

Zdravím všechny kuchtičky těsto jsem vyzkoušela i v té pekárně a mám z něj radost povedlo se knedlíky byly moc chutné jen jsem dala jedno vejce navíc a bylo to v pohodě měla jsem menší vajíčka tak proto jinak vřele doporučuji a budulinka2 děkuji.Marcela

sovulka 5.7. 12:21  

Mléko a mouku jsem si klasicky svařila v hrnci, až vejce jsem přimíchala v pekárně, vše se dobře spojilo, už se těším jak ochutnáme.

budulinka2 9.6. 17:00  

Lady Jane: Možná jsi měla větší vajíčka a měla jsi to těsto řídké. Jinak si to neumím vysvětlit, já jsem lepivé těsto neudělala ani jednou a to jsem tyto knedlíky dělala nepočítaně.

LadyJane 9.6. 13:20  

Taky jsem vyrobila lepivé těsto a lepáky,a to jsem přisypala 250mg mouky! už nikdy více

Anndy 18.9. 17:53  

jITKA - proč si při míchání nepřisypala trochu mouky? Těsto nesmí lepit, ale zase nesmí být příliš tuhé! Musí se ti s ním dobře pracovat! Fáze hnětení je důležitá, vždy koukni na těsto a uprav

jITKA 18.9. 15:23  

Hrůza ... těsto je řídké, hrozně se lepí, ovoce nejde zabalit. Nevím, co si s tím mám počít. A to už se s tím pachtím skoro 2 hodiny :-(

svabe 13.7. 8:13  

a já jsem taky přisypávala mouku,asi záleží hodně na druhu moky,každá je jiná

svabe 12.7. 13:31  

přidávám pochvalu,taky nám moc chutnaly

Jehlička 5.7. 18:07  

Tak knedlíky byly super,i když jsem musela dosypat mouku,těsto bylo řidší,ale to je nepodstatné,po dosypání mouky se s těstem dobře pracovalo.Hlavní je,že nám všem ve finále moc chutnalo.Budu určitě opakovat.

jarmule 2.4. 10:40  

Chtěla bych se zeptet, musí se vařit ve vodě nebo je můžu dát do parního hrnce? Má někdo takovou zkušenost?

bledulka1 1.3. 18:24  

Těsto se krásně povedlo a knedlíky byly úžasné. I když ručně by to bylo asi rychlejší, ale je pravda,že je to zase čistá a bezpracná práce.

KACULE22 28.2. 9:48  

tak nevím kde jsem udělala chybu,ale těsto bylo řídké a lepkavé,naplnit se nedalo,tak jsem udělalakuličky bez náplně a ted se vaří tak uvidím co s toho bude

Sherry2 18.2. 16:10  

dnes jsem prvně dělala tento receptík. V pekárně to jde super, nádoba je pak čistá,není nádobí. Díky za receptík:))s těstem se moc dobře pracuje. Dřív jsem odpal. těsto na knedlíky nechtěla dělat,to se změnilo!

floowy 10.2. 11:41  

Výborný recept, jen jsem ještě nevyzkoušela v pekárně, ale ručně jsem to taky zvládla zpracovat, těším se na další sezónu ovoce...

Drajo 28.9. 0:02  

Určitě mě nenapadlo srovnávat recept na věnečky a na knedlíky. Použité množství surovin jsem si mohla snadno zkontrolovat. Načínala jsem totiž novou mouku i mléko. Vím, že záleží na velikosti vajec, druhu mouky i na tom, jak je stará, suchá atd. Už se mně stalo, že recept který používám roky a vždy je výborný byl najednou zcela jiný. Snad je to i tento případ. Přeji Všem ať se jim knedlíky vydaří. Mně bude asi trvat dlouho než najdu odvahu to zkusit znovu.

budulinka2 22.9. 11:01  

Drajo: To mně překvapuje. Já je dělala několikrát a povedly se vždycky. Nemůžeš srovnávat poměry surovin u odpalovaného těsta na pečení věnečků a větrníků s těstem na knedlíky.
Já si za receptem stojím a už toto těsto nebudu dělat nikdy jinak, než v pekárně.

nera 3.9. 13:40  

Dnes jsem je dělala a nemají chybu,taky jsem dělala z odpalovaného,ale z pekárny je lepší a není tolik nádobí.

Drajo 18.8. 22:47  

Těsto se skutečně nelepí a nemusí se podsypávat. Tím však chvála končí. Po propaření jsem měla něco, co připomínalo drobenku a ke spojení v těsto jsem musela přidat 6 vajec. I tak bylo těsto krátké a při zabalování knedlíků se trhalo. Postup jsem přesně dodržela a množství také. Při kontrole v několika kuchařkách jsou uvedeny zcela jiné poměry surovin. Všechny však mají jedno společné - výrazně méně mouky. Toto je první recept, který se v pekárně nevydařil. Knedlíky jsou sice docela dobré, ale podle hodnocení rodiny se nevyrovnají těm z těsta bramborového ani tvarohového. Opakovat určitě nebudu.

ENVY 17.8. 21:18  

To je dobrý nápad tohle těsto dělat v pečce.Dělám věnečky,tak to někdy zkusím!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.