1288. pivní kaiserky - žemle od osma


foto: osma
pivni kaiserky-zemle-č.1288

Autor: osma
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
5 - 7 lžic kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
260 ml černého piva
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 lžičky soli
1 vařená strouhaná brambora
250 g hladké mouky 00
250 g hladké mouky tmavé nebo T650
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na stejné části a vytvarujeme bochánek a necháme cca 10 minut odpočinout, orazíme raznicí a dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem tím oraženým dolů!!! Necháme nakynout, před pečením opatrně otočíme, pomašlujeme bílkem, posypeme pšeničnými nebo ovesnými, jáhlovými vločkami a pečeme při cca 180°C / 15 20 minut.
Hotové kaiserky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.