Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: kolobezka1.
Hodnocení: 7%
Suroviny:
350 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíci octa
1,5 lžičky soli
200 g pšeničné chlebové mouky
200 g žitné chlebové mouky
200 g špaldové celozrnné jemné mouky
4 lžíce kvásku i víc (recept č. 98 nebo č. 627)
1 lžička kmínu
1 lžička chlebové koření
1/8 (5 g) čerstvého droždí - můžeme dát 5 g nebo 10 g čerstvého droždí, bude to mít jen vliv na dobu kynutí (dokynutí v pekárně nebo pak v ošatce)
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Čerpáno podle receptu č.1345 / klik
Místo špaldové mouky můžeme použít celozrnnou pšeničnou mouku, přidáme ale i asi 4 lžíce vody a droždí dáme 10 g.
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!