Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Anndy
Hodnocení: 5%
Suroviny:
300 ml vody
1 lžíce sušené syrovátky
30 g změklého sádla
2 lžíce bramborové kaše
1 lžíce Gustinu (kukuřičný škrob)
1 lžička soli
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
1 lžička cukru
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:
z každého dílu vyválíme obdélník, můžeme i anglickou slaninou naplnit, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.
Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut. Před pečením poklademe plátky anglické slaniny a sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.