1261. uzené bagety od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1261.uzené bagety

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
260 ml mléka
30 g změklého sádla
500 g polohrubé výběrové mouky
1 lžička soli
25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
100 g strouhaného uzeného Eidamu

1 vejce smíchané s trochou mléka na pomašlování a sýr na posypání


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut kynout. Před pečením pomašlujeme vejcem smíchaným s trochou mléka, posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
1261.uzené bagety

foto: Želka
č.1261

Názory čtenářů

JJANNKA 2.3. 10:29  

Jsou krásně křupavé a velice jedlé.Děkuji.

Janažu 11.8. 8:35  

vyzkoušela jsem tyto bagety jako první na novém plechu. Byly dost hutné, ale jak se koukám na vaše fota, tak takové asi mají být. Nechávala jsem je dost dlouho kynout, takže kynutím to nemohlo být. Chuťově dobré, ale hledám nějaké více nadýchané, možná dám příště méně sýra.

Anndy 2.8. 12:19  

jsou výborné, asi díky sádlu křupavé, uzený sýr bagety krásně provoní.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.