Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: ojunka
Hodnocení: 15%
Suroviny:
300 ml vody
3 lžíce sušeného mléka
3 lžíce sušené syrovátky
100 g změklého sádla
2 lžičky soli
3 lžíce kvásku (recept č.98 nebo č.627)
350 g hladké mouky
350 g polohrubé mouky
větší 1/2 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky cukru
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Anndy 31.5. 13:50
těsta bylo hodně a tak mi docela trvalo, než jsem chytla konzistenci při hnětení. Přesto jsem měla těsto hutnější, těžší, při válení se mi vracelo - stahovalo. Udělala jsem 4 velké bagety, pekla na bagetovém plechu. Chuťově jsou ale výborné.