1259. rohlíky ze sušeného mléka a syrovátky od ojunka


foto: ojunka
č.1259 Rohlíky ze sušeného mléka a syrovátky

Autor: ojunka
   Hodnocení: 15%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
3 lžíce sušeného mléka
3 lžíce sušené syrovátky
100 g změklého sádla
2 lžičky soli
3 lžíce kvásku (recept č.98 nebo č.627)
350 g hladké mouky
350 g polohrubé mouky
větší 1/2 čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Anndy
1259.jako bagety

foto: Želka
1259.rohlíky ze sušeného mléka a syrovátky od ojunka

foto: osma
č.1259 rohliky zo susenej syrovatky a mlieka od Ojunka

foto: ojunka
1259. rohlíky ze sušeného mléka a syrovátky

foto: ojunka
1259.rohlíky ze sušeného mléka a syrovátky

Názory čtenářů

Anndy 31.5. 13:50  

těsta bylo hodně a tak mi docela trvalo, než jsem chytla konzistenci při hnětení. Přesto jsem měla těsto hutnější, těžší, při válení se mi vracelo - stahovalo. Udělala jsem 4 velké bagety, pekla na bagetovém plechu. Chuťově jsou ale výborné.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.