Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: kvetka.tp
Hodnocení: 10%
Suroviny:
230 ml vody
200 g pšeničné celozrnné mouky
200 g pšeničné hladké mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
50 g rozinek
2 lžičky rozmarýnu
1 - 1,5 lžičky soli
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Program Těsto,než se těsto zpracuje, tak si dáme na pánev lžíci oleje a zlehka osmahneme rozinky. Až se začnou nafukovat, odstavíme a necháme vystydnout. Ke konci míchání přidáme do těsta.
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:
z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.
Naskládáme na bagetový plech, plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout.
Pečeme při 170 - 180°C asi 20 minut.
lebahu 11.8. 18:52
Dělala jsem je bez rozinek a rozmarýnu dala jenom cca 1/2 lžičky (nemáme rádi moc navoněné) a bagetky jsou výborné. Doporučuju zkusit.