1255. kynutá bábovka s citrusovou kůrou od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1255.kynutá bábovka s citrusovou kůrou

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 3%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
160 ml mléka
1 vejce
100 g rozpuštěného másla
300 g polohrubé mouky
70 g cukru
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
2 lžíce vanilkového cukru
50 g kandované citrusové kůry
sušené brusinky
trochu citronové tresti
špetka soli


Nastavení pekárny: Program Rychlý následné Pečení


Postup:
Do mléka vmícháme rozšlehané vejce s rozpuštěným máslem. Přidáme všechny sypké přísady s rozdrobeným droždím a necháme míchat asi 15 minut, pak vsypeme kandovanou kůru a brusinky. Necháme ještě chvilku promíchat, vypneme a vyndáme hnětače.
Těsto necháme vykynout tak 30 - 40 minut. Můžeme zapnout na minutku program Pečení, aby těsto lépe kynulo.
Pečeme na světlou kůrku a z této dávky 50 - 55 minut.
Tahle dávka je do dvojčat, do velké nádoby vše zdvojnásobíme.
Těsto je řidší.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Damina 31.5. 22:58  

Pekla jsem jí už několikrát a moc nám chutná. Těsto podle receptu, je trochu řidší, ale možná právě proto je po upečení taková nadýchaná.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.