1248. domácí knäckebrot od patek


foto: patek
Domácí knackebrot

Autor: patek
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
6 lžic oleje
kapku octa
120 g pšeničné celozrnné mouky
225 g hladké polosvětlé mouky (T 650)
2 lžíce žitné celozrnné mouky
2 lžíce žitné chlebové mouky
necelá 1/4 čerstvého nebo 3/4 lžičky sušeného droždí
1/2 prášku do pečiva


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těstíčko je měkčí než u běžného chleba a ani tolik nekyne, ale nelepí se, pro případné dosypání použít hladkou mouku (T 650).
Po ukončení programu, na moukou vysypaný vál rozdělíme cca 25 kousků - bochánků, necháme chvíli odpočinout a oschnout (asi 15 minut), vyvalujeme tvary asi 3 mm vysoké (každý kousek propícháme vidličkou!!), dáme do rozpálené trouby na vrchní rošt a pečeme při mírné teplotě asi 20 minut, záleží, jak máme na tenko vyváleno a zkušenost s vlastní troubou.
Chlebíčky jsou křehké a křupavé.
Skladovat nejlépe v plechové dóze
Cena: 25 ks / cca 11 kč + trouba.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

mlsnejvena 24.4. 14:58  

Trochu jine mouky (temer bez psenice), trochu vic vody, peceno dele na min a je to super!

Martina 19.2. 11:12  

Právě jsem je vyzkoušela. Těsto je super, krásně se s ním pracuje. Placičky válím úplně na slaboučko a peču při 175°C asi 15 minut. Chlebíčky mi chutnají moc, akorát si myslím, že nutričně to asi není takové křupavé nic jako kupované knäckebroty. Ale jsou fakt mňam.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.