1246. bagety bramborové američanky od StreLenka


foto: StreLenka
1246. Bagety bramborové američanky

Autor: StreLenka
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml podmáslí
100 ml zakysané smetany
1 lžíce medu
2,5 lžičky koření na americké brambory
400 g hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
2 lžíce sušené bramborové kaše
2 lžíce pšeničných klíčků
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut kynout.
Před pečením nařízneme několik šikmých řezů, pomašlujeme slanou vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: pečinka
1246.Bagety bramborové američanky

Názory čtenářů

ka69 18.6. 17:56  

Výbornéééé!!!Přidala jsem 1PL pšeničných otrub a 1PL ovesných klíčků.Po upečení byly pěkně křupavé.Plech na bagety je super.

pečinka 8.5. 22:00  

Skvělý recept,s těstem se pěkně dělalo,moc dobré

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.