1245. točenice se škvarkovou nádivkou od iv@

Autor: iv@
   Hodnocení: 23%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
210 ml vody
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
370 g pšeničné chlebové mouky
50 g hladké mouky
15 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru

nádivka:
140 g mletých škvarků
100 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
mletý pepř a sůl podle chuti
česnek
drcený kmín
(jako drobná změna na jindy je dobré přidat do nádivky i trochu strouhaného tvrdého sýra)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme nádivkou a zavineme do rolády. Tu nakrájíme na řezy, poukládáme řezem na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme vykynout. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

jerabka 20.3. 19:52  

Výborné, ráno jsem pekla a večer už nic není. Moc děkuji za recept.

Reiki 22.1. 13:19  

Vynikající, vřele doporučuji! Jsou měkké ještě třetí den.Dík za recept!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.