Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: iv@
Hodnocení: 23%
Suroviny:
210 ml vody
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
370 g pšeničné chlebové mouky
50 g hladké mouky
15 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru
nádivka:
140 g mletých škvarků
100 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
mletý pepř a sůl podle chuti
česnek
drcený kmín
(jako drobná změna na jindy je dobré přidat do nádivky i trochu strouhaného tvrdého sýra)
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme nádivkou a zavineme do rolády. Tu nakrájíme na řezy, poukládáme řezem na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme vykynout. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
jerabka 20.3. 19:52
Výborné, ráno jsem pekla a večer už nic není. Moc děkuji za recept.
Reiki 22.1. 13:19
Vynikající, vřele doporučuji! Jsou měkké ještě třetí den.Dík za recept!