1244. italské bagetky od Ringana


foto: Ringana
italské bagetky

Autor: Ringana
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml mléka
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
100 g nastrouhaného Parmezánu
2 lžičky italského koření
420 g hladké mouky
80 g žitné celozrnné mouky
24 g čerstvého droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 8 dílů, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut kynout.
Pomašlujeme mlékem s trochou olivového oleje, posypeme semínky a Parmezánem a pečeme ve vyhřáté troubě při 190°C / cca 20 minut.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.