1239. tmavý celozrnný chléb od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1239.tmavý celozrnný chléb

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml vody
3 lžíce oleje
4 lžíce instantní bramborové kaše
200 g žitné tmavé mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky
150 g žitné celozrnné mouky
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
3 lžičky sušeného kvásku
1 lžičku rozdrceného tymiánu
1/2 lžíce octa
1 lžička kmínu
1 lžička cukru
2 lžičky soli
3 lžíce namíchaných semínek do těsta a trochu na posyp chleba


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto vyndáme a propracujeme, vložíme do vysypané ošatky, vykynutý přeneseme na plech, orosíme slanou vodou, posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 220°C / 15 minut, dopékáme při 180°C.
Celková doba pečení cca 45 minut.

Jak na ošatkový chléb / klik




Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Kuchařík
1239,tmavý celozrnný

foto: zulan
1239 chleba od kvetka.tp

foto: budulinka2
1239. Tmavý celozrnný chleba od kvetka.tp

Názory čtenářů

Anndy 10.5. 8:20  

housga - postup je viz výše - klik na "Jak na ošatkový chléb".
jarmule - určitě dá

jarmule 9.5. 23:05  

Řekla bych, že se vyklápí.....už jen podle tvaru upečeného chleba, ale mně by spíše zajímalo, jestli se tenhle chleba dá péct i v pekárně...????

housga 4.5. 11:43  

Chci se zeptat, jestli se chleba před pečením z ošatky vyklápí nebo se peče v ošatce.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.