1166. smetanové bagety od paveljr


foto: paveljr
1166.smetanové bagety od paveljr

Autor: paveljr
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
160 ml smetany na vaření min. 12%, ale lepší smetana na vaření profesionál z Kunína 19%
160 ml vody
1 lžička citronky
300 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné grahamové mouky
semínka dle chuti
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžička soli


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 6 dílů, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 40 minut, můžeme udělat šikmé zářezy.
Pomašlujeme rozmíchaným vejcem s mlékem nebo jen vejcem a pečeme při 180°C / asi 20 minut.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: veru.s
1166 Smetanové bagetky

Názory čtenářů

zdenka2009 25.1. 16:17  

Tak jsem si opsala recept a vyzkouším,jenom mě chybí vyfocené, jak se to motá,nějak tomu nerozumím.Ale na snímku jsou krásné.

Janažu 24.8. 20:14  

Dnes jsem je pekla k večeři. Místo smetany jsem dala šlehačku a nemusela jsem dosypávat vůbec nic. Po upečení jsou křupavé a dobré. Dávám 5 hvězdiček a budu dělat určitě často.

lebahu 1.7. 20:34  

Dosypávala jsem dost mouky, ale jsou výborné.

ka69 21.6. 19:55  

jsou výborné!!!Jako vždy jsem přidala PL ovesné klíčky a pšeníčné otruby.Nechápu,že tu nejsou ohlasy,asi je nikdo nepeče.Tak rychle to napravte!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.