1136. dobrý chléb od hekute


foto: hekute
1136 -Dobrý chléb

Autor: hekute
   Hodnocení: 45%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody, ve které necháme přes noc namočit krajíc chleba o váze 100 - 120 g
1 lžíce octa
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
350 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné chlebové mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
50 g pšeničných otrub
100 g semínek - slunečnice, sezam, pšeničné, ale i ovesné vločky, lněné semínko
2 lžičky soli
2 lžíce sušené bramborové kaše
2 lžičky drceného kmínu


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký


Postup:
Chléb je vláčný, vysoký ale hlavně vynikající.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: blizenec
Rp.č.1136 - dobrý chléb od hekute

foto: Anndy
1136.

foto: Želka
č.1136

Názory čtenářů

Anndy 22.2. 11:38  

nedala jsem med (alergie), ale cukr, otrub se mě zdálo hodně, ale dala jsem vše dle receptu. Chléb je hutnější, ale moc dobrý, nedrobivý!

Marie 19.2. 8:09  

Včera večer jsem ho upekla,ráno na snídani chutnal. Je super.

ankaber 18.2. 19:23  

chleba stačí namočit do teplé vody na půl hodiny ale delší namočení není na škodu

Anndy 12.2. 10:34  

Marie - řekla bych spíš pro chuť, v receptu droždí je! 1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

Marie 12.2. 7:48  

Ten chleba je tam místo kvasnic?

Anndy 11.2. 16:49  

yolly - namočený chléb se dá celý tak jak - může se tedy nechávát odmočit přímo ve formě.

yolly 11.2. 15:20  

este jedna otazka k tomu namocenemu chlebu, ten treba potom vybrat, alebo sa da spolu miesat s ostatnymi surovinami?

banjo 11.2. 10:40  

je nějaký důvod, proč ten chleba máčet přes noc?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.