1113. housky od bábrle

Autor: bábrle
   Hodnocení: 15%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
1 - 2 lžíce rozehřátého margarínu
2 lžička javorového sirupu nebo sladu
1 lžička soli
500 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo větší 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Upletené housky (viz. postupy / klik) dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, pomašlujeme je studenou vodou a posypeme je mákem nebo kmínem s hrudou solí.
Housky necháme ještě asi 30 - 45 minut kynout pod suchou utěrkou.
Elektrickou troubu rozehřejeme na 250°C a housky pečeme 15 - 20 minut.
Horké je opět pomašlujeme studenou vodou, aby se pěkně leskly, a přendáme je na mřížku nebo na suché prkénko.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.