1130. italské bulky od Maggie37 - celokváskový


foto: StreLenka
1130. Italské bulky

Autor: Maggie37
   Hodnocení: 23%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
2 lžíce olivového oleje
200 g chlebové mouky
300 g hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
1,5 lžičky soli
2 lžičky cukru
3 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
1 lžíce Pesta (např. Pesto Roso)
chvilku před koncem hnětení (cca 1 minutu před koncem) přidáme:
50 g nakrájených oliv (zelené i černé)
50 g tvrdého sýru na kostičky


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové bulky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

StreLenka 10.2. 18:23  

Doporučuju nešetřit na přidaných mňamkách. Manža dal po hrsti zelené olivy, suš. rajčata a sýr, ale klidně by to sneslo i víc. Potíral to jen mlékem. A s bylinkovým máslíčkem je to lahůdka. Opravdu doporučuji.

Maggie37 4.2. 18:39  

Pokud neodhadnete konec hnětení, raději těsto vytáhněte, zapracujte olivy ručně a vraťte vykynout. Jinak je tam budete mít rozmělněné. Na chuti to neubere, ale celé vypadají pěkněji.

Mašlovala jsem jen bílkem.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.