1074. bramborové housky od Ivana.


foto: Ivana.
1074.Housky a 598.dalamány

Autor: Ivana.
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
125 ml mléka
125 ml vody
140 g vařených (nejlépe ve slupce, loupaných), nastrouhaných brambor
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
50 g tuku
15 g soli
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1/2 lžičky cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
1074.bramborové housky

Názory čtenářů

Anndy 4.8. 10:13  

místo tuku jsem dala sádlo. Těsto, jako kterékoliv bramborové je mírně lepkavé, takže během "tvarování" je lepší mít u ruky trochu hladké mouky. Housky jsou moc dobré.

Ivana. 18.11. 22:51  

brambory nutně nemusí být vařené ve slupce. Mám jen takovou zkušenost, že ve slupce vařené jsou pořád stejné a odpadá pak dosypávání mouky, když je těsto řídké.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.