1073. bánovské svatební boží milosti


foto: Andulka
Obr-5-1073- bozi milosti

Autor: Andulka
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
5 žloutků
1 vejce
4 plné lžíce kysané smetany
2 velké odměrky rumu
malá odměrka soli
345 g hladké mouky


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
odměrka = přiložená u pekárny případně lžíce a lžička
Těsto necháme míchat pouze 16 minut.
Vypracované těsto rozdělíme asi na 15 dílů - přibližně po 40 g. Z každého dílu vyválíme tenoučkou kruhovou placku a klademe je vedle sebe na utěrku a přikryjeme je druhou utěrkou (obr. 1), aby nám vyválené těsto neosychalo. Když máme 15ks vyvalených, jednu po druhé bereme a nařízneme rádlovacím kolečkem 6 x (obr. 2).
Pak rukou nabíráme mezi ukazovák a palec každý sudý proužek (obr. 3) a opatrně je jakoby bokem položíme do rozpáleného tuku (obr. 4).
Smažíme je dorůžova z obou stran (obracíme je) na ztužený 100% tuk na smažení.
Při smažení musíme hlídat, jsou usmažené hodně rychle.
Hotové usmažené milosti klademe na papírové ubrousky vedle sebe a necháme je vychladnout.
Před podáváním každou milost posypeme mletým cukrem smíchaným s vanilkovým (obr. 5).
Milosti se na stůl kladou celé a každý si uždibuje, kolik mu chutná.

Tyto boží milosti se v Bánově smaží na martinské hody, na svatby, křtiny a větší oslavy..

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Andulka
Obr-1

foto: Andulka
Obr-2

foto: Andulka
Obr-3

foto: Andulka
Obr-4

Názory čtenářů

nia 12.2. 9:09  

Boží milosti se dělají i na Hané a buď se cukrují nebo se obalují v mletém cukru se skořicí a vanilkou.

miradka 3.10. 17:25  

vypadá to super, len škoda, že sa nedá pozrieť z bližša na fotky. Keď kliknem na fotku napíše, že nemám prístup :-(

Bronik 17.11. 23:36  

je to mňamka a u nás se dělají hlavně na fašank a nenazývala bych je "Bánovské", když se dělají i u nás v Bystřici a v Lozi a všude okolo :-) ale fotopostup a popis Vám chválím, je super !!

Marie 17.11. 21:18  

Znám je velice dobře. Jsou výborné, ale lepší jsou se šlehačkou.Cukruju je hned.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.