1058. celozrnné žemle od aanuska


foto: aanuska
1058.celozrnné žemle

Autor: aanuska
   Hodnocení: 21%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 ml vody
100 ml kefíru nebo podmáslí
2 lžičky cukru
1 lžička soli
1 vejce
1 lžíce oleje
2 ve slupce uvařené, oloupané, nastrouhané brambory
2 hrsti směsi pomletých slunečnic, sezamu a lnu
500 g pšeničné celozrnné mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír nebo podmáslí jiné, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme, naolejovanýma rukama vytvoříme bochánky - žemle cca 12ks, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 minut. Pak pomašlujeme mlékem nebo vodou, posypeme slunečnicí nebo sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové žemle ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: aanuska
1058.rohlíčky

foto: aanuska
1058.žemličky

foto: aanuska
1058.teraz ako chlebík

foto: aanuska
1058.bulky

foto: Kátˇa
celozrnné žemle od aanuska č.1058

foto: mlíčko
1058. Celozrnné žemle od aanuska

Názory čtenářů

smrzka 22.3. 15:20  

cesto super vôbec som nedosypavala, a aj chuťovo sú bomba!!! isto som ich nerobila naposledy!!!! dík za receptík

Kátˇa 15.3. 10:46  

dělané z 1/2 dávky, dala jsem domácí kefír, dosypala lžíci pšeničných otrub, těsto se sice lepilo, ale pracovalo se sním dobře a chutnaly taky tak

panibytná 6.1. 15:27  

moc dobré, snědené dřív, než byly vyfocené

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.