1024. croissanty od Andulka


foto: Andulka
1024-croissanty od Andulky

Autor: Andulka
   Hodnocení: 79%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml mléka
130 g rozpuštěného másla
1 celé vejce
1 lžička soli
560 g hladké mouky
1 lžička cukru nasypeme doprostřed pod droždí
26 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí rozdrobíme na cukr

ořechová náplň:
tato dávka je přibližně na polovinu těchto croissantů:
65 g mletých ořechů
40 g mletého cukru
50 g pomletých nebo válkem drcených piškotů
2 malé lžičky kakaa
2 lžíce rumu
5 lžic teplé vody


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl vyválíme do kruhu o velikosti velkého talíře.
Rádlovacím kolečkem vyválené těsto rozdělíme na 8 dílů (trojúhelníků).
Pokud chceme plnit croissanty, tak náplň klademe na širší stranu trojúhelníka, zahneme rožky, aby náplň nevytekla, a stáčíme směrem k užší straně.
Mašlujeme rozkvedlaným žloutkem s trochou mléka.
Můžeme plnit jakoukoliv náplní nebo jenom posypat nastrouhaným sýrem.
Pečeme v rozpálené troubě na 250°C / 5 minut a pak snižme teplotu na 180°C a pečeme dalších 15 minut.
Z této dávky je 32 ks menších croissantů.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Lagus
č. 1024 croissanty od Andulka

foto: Lucie.H
1024 - croassanty

foto: Linnda
1024 - croissanty od Andulky

foto: Andulka
1024-Croissanty od Andulky

foto: babiMinka
podle č. 1024.

foto: haicle
č.1024 podle Andulky

foto: Andulka
1024--Croissantové rohlíčky

foto: emmicka
Croissanty č. 1024

foto: Andulka
Vanocka z testa 1024--c.1

foto: Ilcia
1024 croissanty

foto: angels
croisanty 1024 plněné pudinkem

foto: Anndy
1024.croissanty

foto: radka-radůza
skorokrokodýl z těsta 1024. croissanty od Andulka

foto: Kovářka
č.1024 croissanty od Andulka

foto: Petr+66+
1024.croissanty od Andulka

foto: Želka
č.1024

foto: StreLenka
1024.croissanty od Andulka

foto: mohrovka
1024 croissanty od Andulky

foto: angels
croissanty od Andulka číslo 1024

foto: kudlanka74
1024. croisanty od Andulky

foto: Andulka
1024-croissantove rohlicky

foto: alus.s
1024.croissanty od Andulka

foto: Kirri
č.1024 croissanty od Andulka

foto: Vivka
1024. croissanty od Andulka

foto: Lida008
croissanty od Andulkyč.1024

Názory čtenářů

Janinka 28.9. 17:32  

Dneska jsem je zkusila jsou výborný, jenom jsme měla problém, že mi vytekla nutela - ač jsem to myslím dost důkladně zabalila = nemáte někdo nějaký fígl?







selidka 23.9. 16:07  

Croissanty jsou jedině z plundrovaného těsta, tohle jsou prostě obyčejné plněné rohlíčky z těsta na buchty...

Ospala 30.3. 9:03  

Tak jsem neodolala a taky vyzkoušela... Předně musím pochválit konzistenci těsta, těsto je opravdu perfektní a pracovalo se s ním skvěle. Co se chutě upečených rohlíčků týče, tak tady jsem již tak uchvácena nebyla, jsou dobré, ale nic oslnivého a s croissantem to opravdu nemá moc společného. Dle postupu jsem pekla prvních pět minut na 250°C což byla velká chyba, rohlíky se strašně vysušily, další plechy jsem už pekla celou dobu na 180 a rozdíl byl citelný. Plnila jsem margotkou, povidly, ledovými kaštany a pár kousků na slano se sýrem, šunkou a gril.kořením, ty se mi nakonec zdály nejlepší.

steva57 9.3. 9:28  

Včera jsem je pekla jsou tak dobré že jsem na ně chodila i v noci. Kdo je ještě nedělal neví o co přišel

Kirri 26.10. 13:34  

Tenhle recept je moc dobrý,nic se nemusí dosypávat,je skvěle vychytaný.Já dělala tuhle sladkou verzi,tak jsem přidala 3 pl cukru a máslo napůl s herou.Určitě vyzkouším i na slano.Ze začátku se zdá těsto moc tuhé,ale vydržte a nedolívejte tekutiny,za chvíli se krásně spojí.Nakynulo až po vrch pekárny.S těstem se skvěle pracovalo,plnila jsem nutelou,měla jsem tu zbytek ale příště určitě vyzkouším náplň z tohoto receptu,vypadá moc dobře.Jsou opravdu výborné,všem je doporučuji.

zralok 1.4. 17:16  

Poprvé to nebyl moc dobrý nápad dát ani z počátku na 250°,takže byly připečené během 2minut :(.
Nyní jsem zkoušela zase ...plněno nutelou a povidly...suprové jsou...ani to nevyteklo..měkoučké. Jen jsem také dala do těsta asi 2-3lžičky cukru navíc.

alus.s 19.1. 18:11  

Upečeno a jsou opravdu výborné. Nepotírala jsem vejcem a přidala také 30g cukru, náplň jsem dala nutelu. Sice mi některé trochu vytekly ale i přes to jsou velice chutné.

ka69 5.2. 20:41  

Super těsto!!!Ubrala bych soli.Jsou výborné,ale croissant to není.Jenom to motání mi nejde.Určitě je někdy zase upeču

Liba 16.7. 14:50  

Dnes jsem upekla a už je půlka pryč. Plnila jsem makovou nádivkou a pár s hořkou čokoládou. Výborné, už mám v oblíbených.

Martinka75 12.6. 20:00  

Je to opravdu výborný recept. Akorát do těsta jsem dala jednu pol. lžíci cukru a plnila jsem vanilkovým pudinkem. Vršek jsem ani nepotírala vajíčkem a po upečení ještě horké, jsem obalovala v cukru... Paráda...

Linnda 24.5. 17:51  

Vynikající receptík - od těsta až po výsledek. Nemusela jsem vůbec nic dosypávat. Plnila jsem nutelou a borůvkovou marmoškou.

Paxima 26.3. 10:43  

Vynikající!Polovinu jsem plnila ořechovou náplní,polovinu kostičkou hořké čokolády a výborné jsou oboje.

jitumo 15.2. 21:34  

Croissanty jsou dobré. Plnila jsem tvarohem a nutelou. Přidala jsem do těsta také více cukru. Zkusím i slanou variantu.Myslím, že to nebude mít chybu.

StreLenka 24.1. 20:16  

Opravdu povedené. Příště zkusím slané.

Želka 19.1. 17:32  

Dnes som ich piekla a sú vynikajúce.S cestom sa krásne pracovalo.

ninicka 16.1. 13:14  

taky jsem zkusila a jsou super jen jsem dala trochu rumu a 150gr cukr i napln senzacni.

Venda1 11.11. 17:49  

Genialni recept- diky za nej!!! Dnes jsem je delala s +30gr cukru jak Anndy, plnene Nutellou, jen se po nich zaprasilo. Nemaslovane chutnaji stejne jak prave italske cornetti, mnaaaaam!!!!

Anndy 11.11. 8:02  

těsto je mastnější, i když je tam dost droždí, docela málo mi nakynulo, ale asi to tk má být, protože ve finále byli rohlíčky fantastický! Půlku jsem plnila makovou náplní , půlku kostičkou hořké čokolády, do těsta jsem přidala + 30g krystalového cukru

Ejika 22.10. 13:01  

Včera som ich piekla a sú výborné. Cesto bolo tiež super, vôbec sa nelepilo a dobre sa s ním pracovalo. Dík za recept.

modrina 21.10. 11:57  

S těstem se pracuje skvěle a croissanty jsou výborné! Plnila jsem nutelou, tvarohem nebo ořechovou náplní, cukr jsem do těsta nepřidávala.

Nervík 14.10. 22:20  

Tak jsem zkusila croissanty podle Andulky a musím říct, že jsou úúúžasné. Těsto mi vyběhlo , pomalu mi otvíralo víko pekárny, pracovalo se s ním jako s peřinkou. Plnila jsem čokoládou, ale použít jde v podstatě jakákoliv náplň dle chuti. Výborné na tom je to, že těsto chutná jako croissantové, ale nedrobí se tak. Já lístková těsta moc nemusím, tohle je super alternativa. Myslím, že pro dcerku do školy budu muset na zítra schovat, nebo nezbyde:-))) Snad se mi podaří vložit fotka, kdyžtak je u mě v galerce.

macek44 14.10. 18:19  

tak jsem vyzkoušela Andulčiny krosany.Těsto bylo fantastické,ani jsem nestačila vyfotit.A těsto je jako by napůl.Klasické kynuté a velmi jemně krosanové.Také jsem do těsta přidala více cukru.Uloženo v oblíbených,určo ještě budu dělat.A výborná nádivka!!!

Vejdzik 7.10. 8:32  

a chutnají opravdu jako croissanty?? Hrozně by mě to zajímalo, nikdy se mi to croissantové těsto nepovedlo jako z obchodu, tak proto se ptám

Iivetata 6.10. 19:18  

Ted jsem dodělala a jsou výborné.Jen jsem trochu přisladila těsto.S těstem se nádherně pracovalo.Všem doporučuji.

Andulka 6.10. 10:14  

Devcata vyzkousejte, jsou skutecne dobre.Jestli chutnaji jako croissantove testo musite vyzkouset vy. Ja je upekla vecer. Po vychladnuti jsem je ulozila do plastove uzavrene nadoby. Rano se mi zdaly takove divne, jakoby trochu tuhe, ale dala jsem je na chvilinku do mokrovlnky a pak byly uplne super. Ba se mi zdaly jeste lepsi jako vecer.Ja je jeste vyzkousim bez potirani zloutkem. Ty co jsem posypala syrem, se jakoby vice oteviraly.

lenk 6.10. 10:05  

Taky by mne zajímalo, jestli to opravdu chutná jako croissantové těsto.

Vejdzik 6.10. 7:43  

opravdu to chutná jako croisantové těsto?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.