0978. grahamové housky s kváskem a kefírem od hekute


foto: hekute
978 -Grahamové housky s kváskem a kefírem..

Autor: hekute
   Hodnocení: 42%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml vody
150 ml kefíru
150 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
2 lžíce oleje
1 lžíce medu
2 lžíce pšeničných otrub
2 lžíce žitné hladké mouky
2 lžíce žitné celozrnné mouky
2 lžíce grahamové mouky
2 lžíce sušené bramborové kaše v prášku
10 lžic hladké pšeničné chlebové mouky
2 lžičky soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik) nebo bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut, pak 15 minut při 180°C.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.