0962. tvarohová buchta od cinie


foto: cinie
č. 962 tvarohová buchta od cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 82%  


Suroviny:
3 vejce
1 vanička plnotučného tvarohu
150 g povolného tuku
150 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce rumu
350 g polohrubé mouky smíchané s
1 práškem do pečiva


Nastavení pekárny: Program Dort / Moučník


Postup:
Program Dort / Moučník, pokud nemáme, zvolíme program Rychlý, necháme cca 15 minut umíchat. Pekárnu přerušíme přidržením tlačítka Start / Stop, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení. Pečeme 1,10h. Ještě 15 minut necháme v uzavřené, vypnuté pekárně.
Formu vytáhneme z pekárny a necháme vychladnout, až pak vyklopíme.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Linnda
962. tvarohová buchta od cinie

foto: blizenec
Rp.č.962 - tvarohová buchta od cinie

foto: svabe
962 tvarohová bábovka od cinie

foto: Lucie.H
962.tvarohová buchta od cinie pečená v bábovkévé formě

foto: eva.sv
962- Tvarohová buchta od Cinie

foto: lucyU
962.tvarohová buchta od cinie

foto: vladka
962 tvarohová buchta

foto: Petr+66+
0962.tvarohová buchta od cinie

foto: berusmamka
0962.úžasná tvarohová buchta od Cinie

foto: Bronik
962 tvaroh.koláč od Cinie a preclíky

foto: mysacka
Tvarohová buchta od cinie

foto: Baruše
tvarohová buchta od cinie č.962

foto: majdalenka1
0962. Tvarohová buchta od cinie

foto: skupinka
0962. buchta

foto: sluníčko78
0962.tvarohová buchta od cinie

foto: mašule1
0962. Tvarohová buchta od cinie

foto: ivulka6
č. 962 tvarohová buchta od Cinie

foto: Alena1167
962.tvarohová od Cinie

foto: IVČA-SUSOVA
0962.tvarohová buchta od cinie

foto: smarjorie
962. tvarohová buchta od cinie

foto: Tuko
0962. Tvarohová buchta od Cinie

Názory čtenářů

Ospala 1.12. 15:11  

Po několikerých neúspěšných pokusech s piškotovými těsty v pekárně jsem už nic neriskovala a buchtu raději upekla v bábovkové formě v troubě. Dělala jsem ji ze 4 vajec, jen jsem přidala trochu mouky navíc a jako tuk dala olej. Po bábovce se jen zaprášilo. Určitě budu péct častěji.

PetraJ 18.1. 7:06  

Tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, krásně voněla, krásně se pekla - na program dort.
A po upečení se spadla a zdrcla :-(.

asoko 30.3. 19:50  

Když jsem ji dělala poprvé,byla super,od té doby ji mám pokaždé zdrclou,a to jsem ji zkoušela ve dvou různých pekárnách a s rozdílným tvarohem :-((((((

Vanitka 14.11. 21:12  

tento recept je momentalne nas rodinny TOP, uz ho peciem 5.x v priebehu 2 tyzdnov :-D uz si ho aj trosinku upravujem (olej namiesto tuku, cast muky davam celozrnnu a pridavam dost hrozienok a orieskov), mnam!

Sciurus 4.11. 20:38  

Opravdu nemá chybu. Jen jsem přidala trochu kandovaného ovoce a rozhodně jsem tím nic nepokazila.

Miolka 4.4. 14:23  

Jelikož miluji tvaroh, dala jsem 2 kostky, tím pádem jsem musela péct trochu déle, pač po 1 hod. a 10 min. se těsto stále ještě trochu lepilo. Místo tuku jsem dala Heru jen 120 g a 110 g cukru (příště dám ještě méně - buchta byla dost sladká). Rum jsem tam vůbec necítila... :( Jinak buchta byla vynikající, příště přidám ještě nějaké oříšky :)

michamicha 26.3. 20:53  

naprosto vynikající, dala jsem míň cukru a nedala jsem citronovou šťávu, ale stojí za upečení!!! jinak jsem musela přidávat cca 15 minut pečení

maddíí 12.3. 21:01  

...Po rozkrájení bábovky (objevila jsem pár velkých bublin) usuzuji, že bude stačit péct o pár minut méně, případně přidat trochu surovin (pekárna - Eta duplica).

maddíí 12.3. 7:35  

Zdravím. I nám se bábovka, připravená přesně podle návodu a pečená na program Dezert 70 minut (u Ety Duplicy) povedla a je výborná. Za recept děkujeme :-)

pajus* 18.4. 14:16  

Výborná!!! Dala jsem tam celou vaničku tvarohu, protože jsem se nepodívala kolik ho tam má přesně být a už jsem ho taky potřebovala spotřebovat (myslela jsem, že to celá vanička), ale vůbec to není na výsledku znát, chutná úžasně. :-D))

IVČA-SUSOVA 23.3. 12:32  

pekla jsem ji v pekárně 90minut a byla tak akorát +rozinky+mandle+kandovaný =super , ze spoda tmavší ,PŘÍŠTĚ bych dala o trošku méně tuku asi tak 120g i cukru asi tak 120g

mašule1 26.2. 13:31  

Buchta je výborná. Díky za recept.

skupinka 11.2. 15:31  

právě jsem buchtu dodělala. Je moc dobrá, jemná.Má první buchta v DP.

Baruše 3.2. 8:53  

dělám to nerada :-)), ale musím cinii recept pochválit a přidat hvězdu - je to vážně dobrota. místo tuku jsem dala olej, vymačkala celý menší citron a dala i víc rumu - fantazie....

Anonym 16.10. 16:29  

Dnes jsem pekla ve formě, buchtička je dobrá, dodali jsme do ní domácí rozinky. Jinak pečka mi to neumíchala ani se změklým máslem, asi bylo málo ještě, musela jsem se snažit ještě i ručo :-))) Možná příště radši ušlehám, anebo budu vytahovat máslo hold dřív :-)

Suzanka 12.10. 9:32  

vynikající, snese i mírné obměny, jako více tvarohu a olej místo tuku.

svetluszka 29.8. 12:28  

:-))..dala jsem dva tvarohy,..přiměřeně moouky a vajec...a uvidím, co z toho bude..-))...

HaCH 19.6. 19:54  

je naprosto skvělá, moc děkuji za recept

Magda 9.5. 13:22  

Je ÚCHVATNÁ !!! Kdo má rád vlhké, po tvarohu lehce nakyslé buchty, tak ať jde do toho! Dělala jsem z nízkotučného tvarohu a přidala jsem rozinky a slunečnicové semínko. Je vážně k sežrání... :-)

ka69 7.5. 20:26  

áááách jo!Ta moje se zdrcla.Snad příště se povede.

mysacka 6.5. 9:50  

Povedla je a byla výborná,krásně voněla během pečení, příště zvolím světlou kůrku, měla jsem střední a bylo to moc, ale i tak byla výborná a hned pryč. Poslala bych foto, ale nevím jak se to dělá, mám ji ve své galeriji, kdyžtak poraďte díky

Barbie 6.3. 10:36  

Tak je upečeno. Ale na plechu v horkovzdušné troubě. Bomba. Je krásně vláčná a nafouklá jak peřina. Trochu jsem recept upravila. Místo omastku - olej, 2 tvarohy (měla jsem krabičku 0,5kg), 2 prášky do pečiva a místo citronové šťávy - z lahvičky citronové aroma. Tu budu dělat častěji. Zkusím to nakombinovat s kakaem. Ahojda

Salmaluci 15.2. 23:16  

Byla moc dobrá, super recept.

Chocolat 8.2. 14:13  

Úžasná,sladká akorát, krásně voněla během pečení. Mám pekárnu domo - nechalal jsem ji chvíli míchat cca 10 minut to už těsto vypadalo rozmíchané a pekla 60 minut na světlou barvu. Vynikající, nadýchaná, mažeme ji pomerančovou marmeládou, ale je dobrá i bez ní. Díky

IvaH 7.2. 18:01  

Ingredience jak mají být, pečení také - buchta zdrclá. Už je v koši :-(.

Salmaluci 1.2. 22:30  

Už se peče a jsem zvědavá jaká bude.

Širín 11.1. 17:10  

pro cinii...moc děkuju za odpověď...no, mám ji teprve krátce, dostala jsem ji k Vánocům,takže se s ní teprve sžívám...ta tvrdost mě taky překvapila,ale před chvílí jsem si znova pročítala návod a tam se píše,že to může pekárna udělat,pokud se peče na nesprávný program nebo se buchta nechá dlouho v pečce...uvidím, musím to vychytat...

cinie 11.1. 14:48  

Širín, já z tvojí pekárnou nemám zkušenosti, ale Anndy připsala k receptu, že kdo nemá program Moučník ať dá program Rychlý atd......přečti se to....jinak nevím co bych ti poradila, ale to že byla buchta tvrdá je divné.....tím tvarohem je právě krásně vláčná a vydrží dlouho....teda pokud se hned nesní.

Širín 11.1. 12:05  

ahoj cinie...nevím, kde jsem udělala chybu..možná jen zvoleným programem...mám Etu Harmony a tuhle buchtu jsem dala péct na program Dort,protože když dám Pečení, jak píšeš,tak mi to peče jenom hodinu a když chci déle, tak musím počkat,až mi pekárna vystydne a pak teprve znova zapnout...no a jednak se mi to nepropeklo,hele (snad sem půjde vložit obrázek -
a jednak je druhý den tvrdá jako bota...tak nevím ččím se to mohlo stát...

sarrafinka 20.9. 15:16  

Moc dobrá buchtu,ikdyž se mi buchty s práškem v pekárně nedaří,tato překvapila,byla super!!!!

Listr 11.9. 9:41  

Moc děkuji za recept-buchta je výborná a zmizela ještě za tepla.Dneska peču znova.
DÍK

modrina 9.9. 9:36  

Je opravdu výborná! Neměla jsem rum, tak jsem dala šťávu z celého citronu a přidala jsem i kůru, jinak přesně podle receptu. Dělala se krásně a výsledek je skvělý. Pčíště ji možná stihnu i vyfotit. :)

ZicaHartis 29.8. 13:08  

Cinie děkuji za recept, po buchtě se jen zaprášilo,je znamenitá, jsi šikulka. Díky

Linnda 24.8. 10:45  

Je opravdu vynikající, cinie, díky za receptík.

Klerencova 16.8. 10:48  

moc dobroučká buchtička !!! Hodně mi vyskočila a praskla,ale to nám vůůůbec nevadí. Pekla jsem s alobalem a stačilo 50 min.

macek44 14.8. 16:41  

zrovna ji chutnám,je skvělá!!Ač nerada peču v pečce s práškem,tak tahle opravdu nemá chybu!!!!

leovav 3.8. 14:51  

Tak tohle je fakticky mňamka, za 2 hoďky jsme neměli co řešit :-)

klara3009 29.7. 18:48  

Vynikající. Opravdu nemá chybu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.