0914. guláš v domácí pekárně od shineon

Autor: shineon
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:


Nastavení pekárny: Program Džem / Marmeláda


Postup:
Do pekárny dáme tak na prst oleje, spustíme Program Džem - Marmeláda.
Nakrájené 2 velké cibule, dáme na olej, když pekárna začne míchat, necháme asi 5 minut, pak dáme hovězí maso, koření jako na guláš (sůl, pepř, kmín, červená paprika, česnek…) a necháme proběhnout celý program.
Po ukončení pustíme program znovu, při dalším míchání přidáme 1/2 sáčku "Gulash fix" - omáčku v sáčku z Lidlu a cca 2 lžičky koření na guláš (Kotány nebo Vitana).
Po skončení druhého cyklu míchání necháme jen krátce uležet, cca 15 minut před koncem bylo maso měkké, díky "guláš fixu" i krásně zahuštěné a hlavně!! cibule krásně rozvařená a omáčka hladká.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Jiří Műller 5.9. 11:49  

Tak jsem zkusil tento recept (ETA Harmony) a musím říct, že bezva. Program "marmeláda" jsem múpustil 2 a pak ještě jenou cca na 20min. Maso 550g hovězí zadní dokořeněno na počátku 2cyklu - 4 lžč. a cca 25 min před koncem programu 6lž instatntní jíšky KNOR (tmavá). Huťově užasný a hlavně bez běhání ke sporáku. Moc dobrý recetp.

shineon 16.1. 22:30  

vlastně spíš šlo o nápad, udělat se takhle dá i jiný jídlo, něž zrovna guláš, třeba z vepřovýho - teď nevím, jak se tomu říká (samuraj??)- nebo jsem dělala i krůtí kostičky v sýrové omáčce, vepřové i kuřecí na paprice, zkoušela jsem i segedín, ale tam se trošku motalo zelí do háků

shineon 16.1. 22:26  

Já si už nepamatuju, ale určitě během první fáze ne, maso i cubule pustí tekutinu, nejspíš jsem dala vodu v tom kořenícím přípravku, ten částečně i guláš zahustí. Pokud dáte víc cibule, možná to nebude ani potřeba (zahustit, popř použijte instantní jíšku)

Thomassinno 16.1. 19:57  

Holky, chci tento gulášek vyzkoušet, jen mi poradte, kolik mam přilít k masu asi vody? Díky Tom

Vanilka.V 4.9. 10:42  

Je to úžasný recept moc za něj děkuju, teď jsem dokonce na stejném principu dělala vepřové nudličky na hořtici, taky výborný.

jarmule 31.5. 16:03  

Takže jsem tu znova, musím uznat, že guláš z pekárny je opravdu vynikající, maso jsem asi trošku více posolila hned na začátku, takže jsem tam už Gulash Fix nedávala, aby to nebylo přesolené a navzdory návodu, jsem na zahuštění rozmíchala v troše vody instantní jíšku a nalila jsem to do pečky k masu. Dvakrát jsem pustila program džem a bylo hotovo. Opravdu mápaditý recept a nemusela jsem to hlídat, jak při vaření na plotně, myslím, že by se takhle daly dělat i jiné jídla z masa a nejen guláš. Vaření v pekárně je hrozně pohodlné, tak trošku mi to připomíná pomalý hrnec.

jarmule 31.5. 9:51  

Každému podle vkusu, podle mně to nic ujetého není, spíše naopal, je to přece super nápad a dneska to vyzkouším a pak písnu. Je přece bezvadné, když taková pekárna na chleba, může sloužit nejen k pečení chleba a na těsto, čím víc využití, tím praktičtější pomocník do domácnosti a to je myslím bezvadné a pkud něco někomu nevyhovuje, je to jeho věc.....vždyť ty recepty se nikomu nevnucují. Já osobně takovéhle nápady vítám :-)

Jija 18.11. 2:46  

Nevím , co je na to ujetého. Už mě to taky napadlo,když jsem už po několikáté úspěšně vyškvařila škvarky, ale guláš jsem ještě nezkoušela. Takže díky za tu zkušenost a poměry surovin.

vatelin 6.9. 20:12  

No já tedy nevím...ale zdá se mi TO ujeté...guláš v pekárně...a ještě s ňákým FIXEM...už jsi jedla někdy guláš zahuštěný třeba perníkem na strouhání nebo zaprášený/zahuštěný/opraženou moukou?! No a k tomu kváskový chlebík + vychlazenou Plzničku...!? No ale jinak nic ve zlým!

shineon 21.6. 19:33  

toho masa bylo asi 800 gramů, myslím, že by to klidně šlo třeba z kila masa. Bylo chucené už z obchodu

kamil66 21.6. 18:10  

Diky za recept. Muzete prosím napsat váhu masa ?
Mozna by to slo vyzkoušet a zjistit, ale takhle by to bylo jednodušší.. kamil

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.