Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: eva.sv
Hodnocení: 34%
Suroviny:
280 ml mléka
3 lžíce rozpuštěného sádla
1 vejce
1/2 lžičky cukru
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na cca 15 dílů a vytvarujeme bulky. Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a mírně sploštíme. Pomašlujeme vejcem, posypeme hrubou solí a mákem a necháme cca 10 minut odpočinout. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové vdolky pomašlujeme rozpuštěným sádlem a necháme chladit na mřížce.
marie 11.6. 19:22
byli vynikajci i nas pes je jedl
zuzu 10.2. 11:26
Podle názorů tady vidím, jiná hospodeň jiný výsledek... každá mouka je jiná, každé droždí je jiné... člověk to musí vychytat. Jdu je zkusit, jsem zvědavá:-)pak napíšu výsledek
rehek 29.1. 10:15
Peču je z menšího množství mouky, jsou vynikající !
Anndy 5.5. 20:43
kapitol - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB
kapitol 5.5. 13:16
Mám pekárnu LG.Peču a vařím 21 let.Ale tohle těsto jsem hodlala hodit do koše.
Vykynulo do půl nádoby, strašně tuhé a nedalo se s ním vůbec pracovat.
Držela jsem se do puntíku dle receptu.
Přesto jsem vdolky dala péci.
Chuťově jsou ale opravdu dobré.
Anndy 24.7. 16:22
12 minut před koncem kynutí byla těsta plná pekárna, tak jsem těsto vyndala a zpracovala. Těsto je skvělý, nemusí se dolévat ani dosypávat, je akorát! Vdolků jsem měla 16ks.
marduch 21.5. 18:30
Jsou úžasné.
Reiki 16.5. 11:28
Včera jsem upekla, byly výborné.S Těstem se velmi dobře pracuje.Doporučuji!