0875. Fougasse od Svetluska78


foto: Svetluska78
875. fougasse

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
v míse umícháme
1. omládek:
200 g vody
200 g polohrubé mouky
5 g čerstvého droždí
3 g Sladovitu / klik
důkladně promícháme a necháme vzejít, pak dáme do formy a přidáme:
80 g vody
4 lžíce olivového oleje
250 g polohrubé mouky
50 g žitné chlebové mouky
2 lžíce Solamylu
5 g čerstvého droždí
10 g soli
před koncem hnětení přidáme cca 15 nakrájených oliv

náplň:
150 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
strouhaný sýr
15 černých oliv
2 rybí očka - ančovičky
trocha čerstvé bazalky a šalvěje


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly, rozválíme na placky.
Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi orestujeme, přidáme česnek nakrájený na plátky a zalijeme šťávou z loupaných rajčat, přidáme bylinky a dusíme do zhoustnutí. Rajčata nakrájíme na plátky, rybí očka na drobné kousky.
Na plát těsta naneseme směs ze slaniny, česneku, rajčatové šťávy a bylinek, na to nasypeme strouhaný sýr, přidáme olivy, ančovičky, krájená rajčata. Vše přikryjeme druhým plátem - horní plát lehce podložíme pod spodní a řádně přimáčkneme. Přeneseme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a nařízneme. Necháme chvilku kynout. Před pečením pomašlujeme olivovým olejem a lehce posypeme sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: banjo
875 Fougasse od Svetluska78

Názory čtenářů

sarrafinka 13.7. 18:44  

Úžasné,naprosto vynikající,dokonce jsem kvůli tomu porušila dietu,ale stálo to za to!!!!Svetluska 78 smekám a děkuji za recept!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.