0872. pohankový chléb od pH


foto: pH
Pohankový chleba 872

Autor: pH
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml bílého jogurtu
200 ml vody
2 lžíce olivového oleje, pokud možno Extra virgin
1 lžíce octu, pokud možno vinného
300 g hladké mouky
50 g plnohodnotné mouky
150 g pohankové mouky
100 g pohankových krup
2 lžíce pohankové krupice
2 lžíce pohankových klíčků
2 lžíce bramborové kaše v prášku s mlékem
1 - 2 lžičky instantní melty
1 - 2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky soli
1 lžička cukru
3 lžíce kvásku (recept č.98 nebo č.627)
trošku krystalického (sypkého) vitamínu C / klik
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Pohankové kroupy propláchneme, zalijeme teplou vodou a necháme 2 - 3h bobtnat.
Před přípravou těsta slijeme, vodu můžeme použít do těsta, část krup si necháme na posypání chleba - to provádíme před posledním kynutím. Těsto pomašlujeme jen vlažnou vodou a kroupy mírně zatlačíme.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Miruna 21.5. 23:43  

S moukou je to vždycky tak trošku pokus omyl. Kažká má jinou vlhkost a kvalitu, tak s tím musí každý počítat ***

pH 22.4. 14:31  

UPOZORNĚNÍ: dneska jsem načala nové mouky, z jiné várky, a dosypávala jsem 4 vrchovaté lžíce hladké. Pokud budete mít málo savou mouku, nebít, prosím :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.