0864. tmavé provensálské housky od cinie


foto: cinie
č. 864 tmavé provensálské housky od cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml kefíru
350 ml vody
80 g sádla
400 g hladké mouky
200 g plnohodnotné mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky speciál
1 lžíce sušené bramborové kaše
1 lžička cukru
2 lžičky soli
3 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí přendáme těsto na pomoučený vál (trochu polohrubé mouky), rozdělíme na 12 dílů a upleteme housky (viz. postupy / klik). Necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout pod utěrkou cca 40 minut.
V hrnečku smícháme 2 lžíce kečupu, 1 lžičku provensálského koření a l lžičku sušeného česneku, pomašlujeme housky a posypeme semínky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C / cca 15 minut
Nenechávejte těsto v pečce bez dozoru byla ho plná forma!!!!!

Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: danyy
864 - tmavé provensálské housky od cinie

foto: pH
Tmavé provensálské housky 864

foto: vladka
864 housky

Názory čtenářů

vladka 31.10. 16:25  

Výborné!

shineon 17.4. 10:32  

aaa, moje oblíbená plnohodnotná :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.