0852. francouzské brambory od acvi


foto: acvi
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY S UZENÝM,PORKEM A KAPII-pečené v domácí pekárně

Autor: acvi
   Hodnocení: 25%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
10 - 15 větších brambor
4 vejce
1 lžíce oleje
100 ml mléka
červená kapie v oleji
uzené maso
pórek
česnek, sůl, pepř, vegeta, majoránka...


Nastavení pekárny: Program Pečení


Postup:
Brambory povaříme v osolené vodě (můžeme i ve slupce) a pak vychladlé oloupat tak, aby spíše zůstaly tvrdší než měkké!
Vychladlé a nakrájené na 0,5cm kolečka, vkládáme do formy. Poté vrstvu brambor potřeme česnekem, vložíme nakrájené na kostky uzené, červenou scezenou kapii, pórek. Vejce rozkvedláme v mléce spolu s olejem, majoránkou a část nalijeme na první vrstvu. Na to klademe vrstvu další - kolečka uvařených brambor a opět česnek a další vrstvu.
Vrstvy můžeme osolit či posypat vegetou se špetkou pepře, pak opět zalijeme vejci.
Pečeme 1,50 hodin.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: vesme
Francouzské brambory na způsob č.852

foto: acvi
č.852-francouzské brambory od acvi v DP

foto: vitas.07
852.francouzské brambory od acvi

foto: acvi
č.852.

foto: acvi
č.852.-zapečené brambory v DP

foto: Betty9
852.fr. brambory

foto: acvi
č.0852-vše smícháno k pečení a upečeno

foto: acvi
č.0852 zapeč.brambory

foto: Nevanka
852

foto: iveta40
0852 francouzské brambory od acvi

foto: cigorka
francouzké brambory recept 852 acvi

Názory čtenářů

Anndy 10.10. 18:59  

Na pekárně se teplota nastavit nedá

Anndy 10.10. 18:59  

Peter - mezi námi je spousta mužů. Recepty jsou jednoduché, zvládne opravdu každý

Peter 2.10. 21:47  

Nemáte nějaký recept pro holky 6-9.let ? Aby to
mohl dělat otec s dětmi ? Děkuji předem.

Peter 2.10. 21:45  

Při jaké teplote se to peče ?

acvi 3.3. 19:07  

iveta40...pokud máš už brambory uvařené,tak hodka stačí.

jarmule 20.8. 21:43  

Já dělám tenhle recept, když mi zbyde více brambor od oběda, k večeři nebo i na druhý den. Péct potom opravdu stačí hoďka. Brambory rozkrájím na menší kousky a v míse smíchám všechno dohromady a s tím, co zrovna je v lednici... někdy klobáska, někdy uzené, někdy i nějakou tu zeleninku přidám .... prakticky nikdy to není stejné, ale zato vždycky výborné a nikdy se mi to nerozsypalo. Super inspirace :-)

acvi 6.3. 15:29  

iveta40 Pokud už máš brambory vařené-stačí hodinka! A tak i stačí hodinka u syrových brambor,ale musí být nakrájené na slabší plátky.

iveta40 25.2. 15:37  

TAM JSOU VLASTNĚ UŽ BRAMBORY VAŘENÉ,STAČÍ HODINA NEBO JAK DLOUHO ,NEBO OPRAVDU MUSÍ 1,50H.

iveta40 25.2. 15:35  

CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JESTLI NENÍ DLOUHÁ DOBA PEČENÍ 1,50H.

kebulka1 11.1. 15:49  

dnes jsem pekla podle vašeho receptu fr. brambory z pekárny, ale po upečení když jsem je chtěla vyklopit nedrželi a rozpadlo se to celé, můžu se zeptat jakou fintu na to máte aby to drželo pěkně pohromadě? Petra

acvi 4.7. 15:44  

Vejce doporučuji vlít i mezi vrstvy ,tak se pěkně spojí a NEBO VŠE HNED SMÍCHAT S VEJCI A OLEJEM DOHROMADY!!!ČAS PEČENÍ MŮŽETE ZKRÁTIT NA HODINKU!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.