0841. vdolky s brynzou od rehek


foto: rehek
841. Vdolky s brynzou

Autor: rehek
   Hodnocení: 22%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 ml mléka
125 g bílého jogurtu
100 g plnotučné termizované brynzy
1 vejce
1 lžička soli
400 g hladké mouky
25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
špetka cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na cca 12 dílů, vytvarujeme bulky a necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem 30 minut kynout. Před pečením pomašlujeme mlékem, posypeme sezamem a hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 20 minut.
Hotové vdolky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: rehek
841. Vdolky s brynzou

Názory čtenářů

Aluška306 14.10. 17:38  

Dneska vyzkoušeny, vdolečky jsou výborný, jelikož mi došla hl. mouka, tak jsem recept trochu poupravila:
200g hl. mouky
200g polohr. mouky
125g brynzy
150g bílého jogurtu
cca 70ml mléka
zbytek je stejný.
S těstem se krásně pracovalo, vůbec se nelepilo a výsledek fakt stojí za to :-).

vaha 1.8. 10:47  

Pekla jsem je a jsou výborné, já totiž brynzu miluji.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.