0840. kaiserky a plecák od Svetluska78


foto: Svetluska78
První pokus o ruční "kaiserky"

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 43%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 g kvasu (recept č. 98 nebo č. 627)
200 g vody
2 lžíce šťávy z kvašeného zelí
100 g žitné chlebové mouky
100 g špaldové mouky
400 g hladké pšeničné mouky
2 lžíce sušené syrovátky
2 lžičky Sladovitu
2 lžičky soli
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
kmín dle chuti


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat).
Na plecák rozválíme, naplníme uzeným masem a vytvarujeme do bochníku.
Na kaiserky uděláme bochánky a pomocí raznice vytvoříme vzorek.
Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme dostatečně nakynout.
Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
Plecák

foto: Svetluska78
Plecák - řez

foto: Ilona
840.kaiserky

foto: Tiama
0840. kaiserky

Názory čtenářů

Anndy 25.3. 20:57  

Johanka - www.pekarskyraj.cz

shineon 27.2. 20:35  

těsto je naprosto vychytaný, na raznici supr, jen nevím, jestli jsem neměla razit víc do hloubky

shineon 27.2. 16:34  

Tak mám doma raznici, kvásek jsem nakrmila ráno, jdu na to :-)

Johanka 9.2. 10:59  

Andy, jaký e-shop, už funguje?

Anndy 1.2. 23:33  

soralka - během týdne budeme mít v našem nově otevíraném e-shopu.

soralka 1.2. 22:29  

Světluško i já bych chtěla vědět kde se dá koupit raznice na kaiserky.Děkuji

Anndy 27.1. 14:31  

Majka M. -

Majka M. 27.1. 12:54  

Světluško prosím Vás mohla by jste mi napsat, jak vypadá raznice na kaiserky? Nemůžu ji nikde sehnat :-( MOc děkuji...receptík vypadá suprově...určitě co nejdříve vyzkoušíme :-)

Svetluska78 15.4. 11:46  

teki ano syrovátka je sušená

teki 2.4. 19:20  

Ta syrovátka je asi prášková? Zkusím.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.