0834. pečená (velikonoční) šunka v chlebovém těstě od Venda1

Autor: Venda1
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
těsto - obal: (tento chleba se dá udělat i bez šunky uvnitř, chutná výrazně kořeněně):
150 ml vody
120 ml mléka
1 lžíce oleje (nejlépe panenský olivový)
350 g polohrubé mouky pšeničné
150 g hladké mouky kukuřičné
2 lžičky soli
1 lžíce (mraženého) sekaného kopru
1 lžíce (mražené) sekané pažitky
1 vrchovatá lžička sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Uvaříme doměkka cca 1 kg velikonoční šunky nebo uzeného masa, necháme úplně vychladnout.
Těsto necháme umíchat, bez kynutí, vytáhneme, propracujeme, dáme do mísy, přikryjeme proolejovanou folií a dáme na noc do lednice. Ráno necháme chvilku na teple, část těsta odebereme, zbytek rozválíme, doprostřed položíme válec šunky (uzeného) a celý balíček zabalíme, spojem dolů dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Do menší části těsta, kterou použijeme na mašli, přimícháme kečup a červenou papriku - kořeni, aby byla mašle červená. Zabalenou šunkou pomašlujeme před přidáním mašle olivovým olejem smíchaným s ječným sladem. Pak přidáme mašli, necháme ještě chvíli kynout a pečeme při cca 180°C v předem vyhřáté troubě.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše, doplněná ještě vařeným šparglem a sauce hollandaise.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.