0818. špaldové koláčky od dolik76


foto: dolik76
Špaldové koláčky

Autor: dolik76
   Hodnocení: 4%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
230 ml vody
3 lžíce sušeného sójového mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / 230 ml mléka)
2 žloutky
75 g sádla
2 lžíce rumu
troška strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky soli
40 g cukru
citronová kůra
250 g polohrubé mouky
250 g špaldové mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

tvarohová náplň:
1 tvaroh
cukr dle chuti
1 žloutek
1 lžíce vanilkového pudinku v prášku

drobenka:
100 g hrubé mouky
100 g cukru
100 g másla


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na cca 24 ks nebo postupně odkrajujeme stejné kousky těsta, které rukama nebo rozvalovacím válečkem roztáhneme tak, abychom mohli dát náplň. Kraje spojíme a vytvoříme bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby nám náplň nevytékala.
Spojem dolů je skládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Opatrně promačkáme nejlépe důlkovačem důlky a necháme pod utěrkou kynout. Každou chvilku znovu obnovíme donakynutou prohlubeň.
Pak pomašlujeme žloutkem, do důlku dáme povidla a zasypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 20 minut.
Hotové koláčky ihned přendáme z plechu na mřížku.

FOTO postup jak na plněné koláčky / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.