SEELEN schwabska specialita (jihozapadni nemecko)


foto: schatz2
SEELEN - schwabska specialita ( jihozapadni nemecko)

Autor: schatz2 - další recepty
   Hodnocení: 9%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1000 g hladke mouky
30 g drozdi
20 g soli
600 ml vody
kmin, sul


Nastavení pekárny:


Postup:
Ze vsech surovin zpracujeme testo( ja to dam vzdy do pekarny na program testo ) Kdyz je testo hotove, vyndame ho z pekarny, dame do misy a nechame jeste tak hodinku kynout. Behem te hodinky kynuti ho pak ``mokryma rukama`` tak 2-3x prohneteme ( po poslednim hneteni nechame jeste nakynout.) Pak si testo dame na dobre pomouceny val. Vytvarujeme si valecek asi tak 15x30cm. Pak odkrajujeme tak 3-5cm siroke platy ktere pak roztahneme do delky tak 20-30cm a to tim zpusoben ze si ten plat chytneme za oba konce do obou rukou tak, aby ta odriznuta strana byla nahore a testo tahneme do pozadovane delky. Pak pokladame na plech a nechame jeste prikryte chvili kynout. Potom potirame bagety vodou a sypeme soli a kminem. Vlozime do vyhrate trouby ( do ktere jsme dali salek s vodou )a peceme 20-25min ( do zlatova ) pri 240°C. Preji dobrou chut !

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.