0809. bramborové housky s česnekem od cinie


foto: cinie
č. 809 Bramborové housky s česnekem od cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 20%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml mléka
150 ml vody
3 lžíce oleje
1 vejce
310 g pšeničné chlebové mouky
200 g plnohodnotné mouky
75 g sušené bramborové kaše
1 lžíce kmínu
1,5 lžičky sušeného česneku
1 lžička cukru
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí přendáme těsto na pomoučený vál polohrubou moukou, rozdělíme na 12 dílů a upleteme housky (viz. postupy / klik).
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 40 minut pod utěrkou. Pak pomašlujeme rozšlehaným vejcem s troškou mléka a pečeme v předehřáté troubě při 180°C / cca 14 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: SHana
809 Bramborové housky

foto: Anndy
809.bramborové housky

foto: Vera07
809.bramborové housky s česnekem od cinie

foto: Vera07
809.bramborové housky s česnekem od cinie

foto: marcelka31
809.Bramborové housky s česnekem od cinie

Názory čtenářů

Anndy 24.7. 16:32  

Barabaca - ano - místo 1 lžíce sušené bramborové kaše dej 1 vařenou bramboru (menší)

Barabaca 28.6. 22:20  

Dá se něčím nahradit sušená bramborová kaše? Můžu místo ní použít třeba vařené brambory? Děkuji:)

shineon 5.4. 15:44  

nakonec se to na té mouce dělalo docela dobře, viz galerka

Anndy 5.4. 15:10  

shineon - těsto jsem měla také lepivé, přidala jsem trochu mouky. Olej bych tam určitě nedávala

shineon 5.4. 13:38  

docela se mi to lepí, mám pocit, jako by trochu zřídlo při kynutí, dodala jsem tedy trochu mouky, a zkusila jsem i trošku oleje, ale moc to nepomáhá, máte na to nějaký fígl, nebo to prostě je lepivé těsto? Myslím, že by to mohla způsobovat ta br. kaše?

Reiki 26.3. 16:34  

SHana- rozveselila jste mne už při komentáři pod fotem: i laikovi je jasné, že když místo hladké mouky použiju polohrubou a místo chlebové špaldu- je to už úplně jiný recept a tudíž i potřeba tekutin se zásadně změní.Já když chci hodnotit recept, nejdříve upeču ze surovin tak, jak jsou dané v orig. receptu .Pak mohu experimentovat, ale výsledky svých pokusů nevyčítám autorce.To není fér!!!

SHana 21.3. 8:58  

Změna mouky je od začátku napsaná pod fotem.

Anndy 20.3. 21:32  

SHana - tady se asi hádat nebudem že? Já jen napsala, že pokud se změní mouky, změní se i poměr tekutiny k nim - to je asi jasný. Nikoho ničím nikdo mást nechce, u většiny receptů a i v základním článku je napsáno, že se těsto během hnětení musí stejně ohlídat.
Ty by sis ale měla pořádně přečíst, cos napsala jako první komentář, podle mě si zmátla pekařky ty, o změně mouky si nenapsala ani slovo....
JEN CHVÁLIT SE TU NEMUSÍ. Komentáře pročítám každý den a negativních se taky najdou.

SHana 20.3. 20:21  

Dámy, nebudu vaše příspěvky už komentovat, tady člověk ani nesmí napsat, že musel dosypávat mouky, když změnil jejich druh. Mám pod obrázkem, jaké mouky jsem tam dala. Tak příště už nic psát nebudu, už teď je mi to úplně fuk, jestli ty nové pekařky budou smutné. Tady už nestačí napsat, že recept používám velice často, že je super, ale že při změně mouky mám jiné zkušeností s tuhostí těsta. Tady se musí vždy pouze chválit, to se mi ale vůbec nelíbí.

cinie 20.3. 10:02  

Anndy, moc děkuji za podporu, ale už se k tomu nehodlám dále vyjadřovat...je to pořád o ničem!!!

Anndy 19.3. 16:27  

SHana - asi bys měla i sem napsat, jaké mouky si za jaké změnila, takhle to vyzní, že recept je naprd a že je potřeba dosypávat. Cinie má na mysli (asi teda, vyjádří se doufám sama), že pokud změníš jednotlivé mouky, změní se i poměr tekutin. Každá mouka má i jinou savost.
Jinak nevím, ještě jsem nezkoušela.

SHana 19.3. 10:58  

Milá Cínie, nevím, čemu říkáš kritika, já jsem pouze pod fotkou napsala, že jsem změnila mouky a tady jsem napsala, že jsem musela hodně přisypávat, a za tím si stojím. Rohlíky jsme už pekly 6x, jsou opravdu super, ale vždy jsme tam musely mouky hodně přisypat. Nevím, co myslíš tím, že mám upéct z těch surovin, co jsou v receptu ? Dala jsem tam vše, pouze změnila mouky. Odkud bereš svoje informace ?

cinie 17.3. 0:53  

SHana příště až mi zase budeš něco kritizovat, tak to alespoň upeč z těch surovin co jsou v receptu.

SHana 15.3. 21:59  

Už jsem to připsala i pod foto, dámy, s tekutinou
opatrně, já jsem musela dosypávat strašně moc mouky, takže bych radila pro začátek 350 ml tekutiny a vše ostatní, pokud bude husté tak teprve potom po troškách přidávat tekutinu. Jinak
jsou moc dobré, rozhodně stojí za to je zkusit.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.