0808. jarní chléb s medvědím česnekem (nebo bez) od Venda1


foto: Venda1
808. Jarni chleb 2.

Autor: Venda1
   Hodnocení: 4%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 ml vody
200 ml mléka
80 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
400 g hladké mouky
200 g žitné celozrnné mouky
100 g žitné chlebové mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
2 lžíce pšeničných klíčků
1 lžíce špaldových otrub
1 lžíce kmínu
po vykynutí ručně zapracujeme najemno nasekaný medvědí česnek


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Medvědí česnek po vykynutí zapracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 25 dílů a zformujeme do oválných bulek. Ty jednou stranou namáčíme do mléka a pak obalíme jednotlivě v máku, sezamu, lněném, slunečnicovém semínku nebo černém kmínu.
Skládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem.
Neobalené bulky mašlujeme medem smíchaným s olivovým olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Pozor, při sbírání medvědího česneku nezaměnit s konvalinkovými listy. Roste v lese, dostane se i na trhu. Opticky vypadá stejně jako konvalinkové listy, ale voní silně po česneku, hlavně po protření mezi prsty.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.