0800. čokoládové rohlíčky od cinie


foto: cinie
č. 800 čokoládové rohlíčky od cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 42%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
těsto č. 1
100 ml mléka
130 g rozpuštěného másla
1 vejce
50 g cukru krupice
330 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

těsto č. 2
kupované listové těsto (NE mražené)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto č. 1 po skončení programu vyndáme na lehce pomoučený vál a vyválíme na obdélník cca 20 x 30 cm, odložíme a to samé uděláme s těstem č. 2.
Na vál dáme zpět vyválené těsto č. 1 a na něj položíme vyválené těsto č. 2 a pomašlujme máslem.
Poskládáme a znovu rozválíme a potřeme máslem (celý postup se opakuje celkem 3 x), potom se dá těsto zabalené do fólie na 20 minut do lednice zaležet.
Těsto vyválíme a nařežeme na 12 trojúhelníků z nich umotáme rohlíky (postup u receptu č. 80), které plníme Nutelou.
Smotané rohlíčky přendáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a mírně zploštíme, pomašlujeme rozšlehaným vejcem s troškou mléka a pečeme v předehřáté troubě při 150°C / cca 15 minut. Necháme na mřížce vychladnout a konce máčíme v čokoládě.
Těsto lze použít i na slanou variantu s různými náplněmi (jen snížíme dávku cukru).

Postup na croasanty alá Zojirushi

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ilona
800.čokoládové rohlíčky od Cinie

foto: pecajka
800. čokoládové rohlíčky od Cinie

foto: Kramila
800. čokoládové rohlíčky od cinie

foto: marcelka31
800.Čokoládové rohlíčky od cinie

foto: budulinka2
800. čokoládové rohlíčky Cínie

foto: svabe
800 čokoládové rohlíčky od cínie

foto: elki
800.Čokoládové rohlíčky

foto: svabe
800 čokoládové rohlíčky od cinie

foto: svabe
800 čokoládové rohlíčky od cinie

foto: verunka.nika
čokoládové rohlíčky od cinie č.800

foto: svabe
0800 čokoládové rohlíčky od cinie

foto: olahr
800 čokoládové rohlíčky od cinie

Názory čtenářů

KACULE22 12.11. 17:09  

právě je ještě teplé jím a jsou super.plnila jsem pudingem a pár čokoládou. s těstem se dobře pracovalo.DOPORUČUJI

verunka.nika 26.3. 11:52  

dělala jsem a je to opravdu dost pracné, příště musím udělat menší, jinak byly dobré..plnila jsem hořkou čokoládou a máčela v mléčné :-)

jannka75 19.3. 18:06  

Opravdu výborný recept,brzy udělám znovu

gloriam 7.3. 15:35  

TAK TOHLE URČITĚ VYZKOUŠÍM, DIKY ZA INSPIRACI

svabe 23.7. 7:43  

sice trošku pracnější,ale vyplatí se,dělám je často a plním nutelou,jsou moc dobré

elki 31.5. 22:19  

Jsou úžasné. Určitě je udělám znovu.

budulinka2 18.5. 11:37  

Tak tyto rohlíčky opravdu nemají chybu. Skvělé Cínie.

pecajka 14.3. 12:49  

Jsou super. Sice jsem trochu mouky dosypala, ale to záleží na druhu. Každá si to můžeme ohlídat. Určitě vyzkoušejte - nemají chybu!!!

Ilona 13.3. 23:22  

Mně se s tím těstem pracovalo krásně.

RADKAv 7.3. 23:56  

Naprosto souhlasím s Cínií.Mezi moukama jsou strašně veliké rozdíly.

cinie 7.3. 16:09  

Vynuna, ahoj čtu tady, že bylo řídké těsto....to se mi teda vůbec nezdá jelikož jsem mouku navážila tak aby byla konzistence těsta O.K. Je vidět, že fakt záleží na kvalitě mouky už jsem se sama přesvědčila, že není hl. mouka od různých výrobců vždy stejné kvality.

Anndy 7.3. 13:17  

Nynuna - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Nynuna 7.3. 10:27  

První těsto jsem měla moc řídké a rohlíčky neměly hezký tvar. Jinak chuťově dobré !

feliberi 6.3. 16:07  

Tak mám inspiraci na neděli ke kafíčku, zkusím

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.