0763. boží milosti - tradiční recept


foto: Svetluska78
763.Boží milosti
Anonym
   Hodnocení: 41%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
4 žloutky
250 ml šlehačky
2 lžíce rumu
1 lžíce cukru
400 g polohrubé mouky
špetka soli


Nastavení pekárny: Program Těstoviny


Postup:
Program Těstoviny, pokud nemáme, zvolíme program Rychlý.
Těsto necháme míchat pouze cca 15 minut. Pak vytáhneme, rozdělíme na 3 - 4 díly, vyválíme z každého tenký plát a nařežeme na čtverečky, každý ve středu 2x nařízneme. Smažíme na oleji.
Pokud použijeme hladkou mouku a budeme je smažit na sádle, budou milosti méně nadýchané, ale zase křehčí a křupavější.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Svetluska78
763. Boží milosti

foto: misa100
763.Boží milosti

foto: Svetluska78
0763.boží milosti

foto: Kosmi
0763. Boží milosti

Názory čtenářů

Huriva 20.4. 20:44  

Smažila jsem ve fritéze.Je to docela rychle hotové.Dnes je mám druhý den a pořád jsou dobré:-)

Eva hajkova 16.8. 8:18  

Moje maminka to take delavala,a jiste i jeji maminka,ted to ctu a vzpomela jsem si na detctvi.Co nejdrive je udelam.

sodomilka 5.4. 16:07  

Tak jsem také vyzkoušela, moc dobrý, ale pro nás málo. Příště dvojitou dávku.

Katmar 23.2. 13:32  

Chtěla bych se zeptat, je to dobré i na druhej den?

ast 27.5. 14:40  

moc dobré, tohle znám z dětství a do dneška dělávám,jen hotové obaluju v mletém cukru smichaném s mletou skořicí

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.