slovenský chlebový osuch

Autor: heba - další recepty
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1 kg tmavé hladké mouky
45g droždí
lžička cukru
3 lžičky soli
kmín podle chuti
6-7 dcl teplé vody
5-6 uvařených,najemno nastrouhaných brambor


Nastavení pekárny:


Postup:
udělám kvásek a vše zpracuji v polotuhé těsto,brambory dávám teplé,během kynutí 3x přepracuji,na plech mouku,na ni dám těsto,je ho na celý plech ve výšce 4-5 cm.Povrch potřu olivovým olejem,posypu kmínem a dám péct.Po upečení potřu povrch vodou.Je to výborné,peču to i ze světlé mouky.

Názory čtenářů

Roman Pišný 26.3. 11:45  

Přidali jsme do těsta nadrobno nasekané škvarky, dali jsme tam lístky kopřiv, pampelišek, šnytlík a o velikonocích jsme to měli namísto hlavičky. Jednoduché a chutné, výborné ke kafíčku z melty.

tava 18.11. 21:41  

osuch je placka ,tak proc chleba?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.