0662. kefírový chléb od cinie


foto: cinie
č. 662 Kefírový chléb na řezu

Autor: cinie
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
350 ml kefíru
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
3 lžíce žitného kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
200 g hladké mouky
130 g chlebové pšeničné mouky
120 g chlebové žitné mouky
50 g špaldové mouky
2 lžíce sušené bramborové kaše
2 lžíce pšeničných otrub
2 lžíce lněného semínka
1 lžíce kmínu
2 lžičky soli
3 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Pokud budeme péct v pekárně, stačí 1,5 lžičky sušeného nebo větší 1/4 čerstvého droždí a zvolíme program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední.
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: mlíčko
662. Kefírový chléb od Cinie a pórková pomazánka

foto: mlíčko
662. Kefírový chléb od Cinie

foto: budulinka2
662. Kefírový chléb od Cínie

foto: Ilona
662.kefírový chléb od cinie

foto: matysek8
662.kefírový chléb od Cinie

foto: blizenec
Rp.662 - kefírový chléb od cinie..

foto: hekute
662 - kefírový od Cínie

foto: budulinka2
662.kefírový

foto: Ivkalbc
662.kefírový chléb od cinie

foto: Andulka
0662-kefirovy chleb od cinie

foto: Zdendax
Ne příliš povedený 662

foto: Želka
0662.kefírový chléb od cinie

foto: Ilona
662.kefírový

foto: aret
0662.kefírový chléb od cinie

foto: Kuchařík
662.kefírový chlebík

foto: michamicha
0662.kefírový chléb od cinie

foto: mlíčko
662. kefírový chléb od cinie

foto: mlíčko
662. Kefírový chléb od cinie

foto: Pumlitsch
plněný kefírový od Cinie rcp.č.662

foto: Zabak
662 Kefírový

foto: Ilona
662.kefírový

foto: garfula
č.662 kefírový od cinie

foto: marbes
662 kefírový chléb od Cinie

foto: Zabak
662 Kefírový

foto: Judina1
č.662 kefírový a č.002 chléb pana Františka

foto: mlíčko
662. Kefírový chléb od cinie

Názory čtenářů

michamicha 10.1. 23:49  

chlebík jsem pekla na program SUPER RYCHLÝ, recept jsem poupravila:
350 ml kefíru, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 3 lžíce sušeného kvásku, 200 g hladké mouky, 130 g chlebové pšeničné mouky, 120 g chlebové žitné mouky, 50 g polohrubé mouky, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 2 lžíce lněného semínka, 1 lžíce kmínu, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky sušeného droždí, 1 lžička chlebového koření. Po skončení programu SUPER RYCHLÝ jsem nechala ještě cca 20 minut péct na program PEČENÍ.

Želka 21.2. 11:19  

Ďalší super recept.Chlebík je výborný!

Andulka 9.1. 21:42  

Dneska jsem ho pekla a je opravdu moc dobry. Muj muz prohlasil, ze tento zatim u neho vede Vynechala jsem kvasek, ale dala jsem dve lzice suseneho kvasku z DM a jednu neplnou lzici chleboveho koreni z DM. Cerstveho drozdi jsem dala 10g. Dekuji cinii za recept

hekute 2.10. 18:59  

chléb je výborný...ale dala jsem jen 1/4 droždí a při zpracování na vále dosypala 120 gr hl.mouky.Je výborný, neodolala jsem ...a patka - velká - byla jen moje... :-)))

Renáta13 22.9. 9:37  

Děkuji za recept, zařazuji ho mezi své nejoblíbenější. Kvásek jsem dala sušený, ale i tak super.

Anndy 24.7. 16:52  

při míchání bylo těsto hodně těžké, musela jsem pomoct stěrkou, chlebík je výborný!!!

Michlena 24.5. 10:08  

Výborný!Měkoučký! Pekla jsem z acidofilního mléka, kvásek jsem dala sušený, ale nechala jsem chleba pár hodin svému osudu a pak jsem ho teprve upekla :-)

feliberi 10.5. 20:46  

včera jsem pekla poprvé 3 chleby, ale jsou výborný, zase mám co péct, je fakt fantastický

marbes 7.5. 21:51  

haaa, tak překlep se mi teda povedl pěkný :-))) nikoliv rodit, ale rosit, prosím

marbes 7.5. 21:49  

Jak jinak, který recept od Cinie není výtečný? Náš první jsme zhltli ještě zatepla, ani nestačil vystydnout, musela jsem obratem zadělat na další :-)
Chlebík ničím nepotírám, osvědčilo se mi při pečení v troubě rodit silným slaným roztokem, kůrka je pak bezkonkurenční

sarrafinka 11.3. 23:43  

výborný chléb,opět se skláním:-)

Linnda 7.3. 21:52  

Tenhle chleba je opravdu vynikající. Jen příště uberu droždí, pro pečení v DP bude stačit asi 1/4.

Anndy 28.2. 13:29  

ozi - já nepotírám ničím, ale o mašlování (potírání, glazování) je tady:
http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=57

ozi 27.2. 23:39  

Anndy, moc děkuji. Ještě se zeptám , potírá se chléb před vložením do trouby vodou? Musí se to?

Anndy 27.2. 11:53  

ozi - ne čerstvého, např. dle receptu č.98. Pokud má přijít do těsta pár lžic kvásku a ty ho nemáš, vynech ho. Je tam pro chuť

ozi 26.2. 23:25  

Ty 3 LŽÍCE KVÁSKU JE MYŠLENO SUŠENÝ ŽITNÝ KVÁSEK? DĚKUJI

nelus 20.1. 9:36  

Dlouho jsem chleba nepekla,a byla to chyba,tenhle chlebík je naprosto skvělý!

D.a.n.k.a. 7.10. 20:55  

Dnes jsem ho pekla v pekárně,je úžasný.Moc děkuju za recept.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.