0652. kaštanové minibagetky od Svetluska78


foto: Svetluska78
Kaštanové minibagetky

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml podmáslí
100 g špaldové mouky
100 g žitné chlebové mouky
300 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
100 g jedlých kaštanů (před použitím je povaříme ve vodě, oloupeme a nasekáme)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech nebo na plech s teflonovou anebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 20 minut.
Hotové bagetky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.