Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Svetluska78
Hodnocení: 0%
Suroviny:
350 ml podmáslí
100 g špaldové mouky
100 g žitné chlebové mouky
300 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
100 g jedlých kaštanů (před použitím je povaříme ve vodě, oloupeme a nasekáme)
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:
z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.
Naskládáme na bagetový plech nebo na plech s teflonovou anebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 20 minut.
Hotové bagetky ihned přendáme z plechu na mřížku.