0649. kváskový žitno-pšeničný 1:1 se syrovátkou od Ajna - celokváskový


foto: Ajna
649 kváskový žitno-pšeničný 1:1 se syrovátkou

Autor: Ajna
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 ml vody
100 ml syrovátky
500 g třístupňového kvásku
450 g pšeničné chlebové mouky
100 g žitné chlebové mouky
po zvukovém signálu přidáme:
2 lžičky soli
1 lžička chlebového koření
1 lžička kmínu
špetka římského kmínu
2 lžíce grunkern - 12 hodin předem spaříme
namočené zelené špaldové zrno, 2 lžíce zrníček loupaného konopí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po ukončení programu necháme těsto v pekárně kynout aspoň 1 hodinu, pak vytáhneme, propracujeme, párkrát s ním bouchneme, vytvarujeme hladký bochník a dáme do ošatky vysypané nejlépe kukuřičnou moukou. Necháme přikryté pod utěrkou až 6 hodin v teple kynout! Potom opravdu opatrně překlopíme na plech.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ajna
649

foto: Ajna
649 jinak

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.