0647. veka s grahamovou moukou a podmáslím od tapka


foto: tapka
Veka s grahamovou moukou a podmáslím č. 647

Autor: tapka
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml podmáslí
50 ml vody
200 ml mléka
1 lžička citrónové šťávy
cca 50 g rozpuštěného sádla
600 g hladké mouky
cca 200 g grahamové mouky
1,5 lžičky soli
1 lžička přírodního cukru
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 - 3 díly na veky nebo 4 díly, a buď bagety uválíme nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 30 minut.
Hotové veky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.